Na deze tips voel je je nooit meer ongemakkelijk op feestjes

Whoops, herkenbaar: je komt op een feestje waar je niet veel mensen kent en voelt je bij binnenkomst al ongemakkelijk. De anderen kennen elkaar al wat langer en zien dus “nieuw vlees” op een feestje. Natuurlijk kijken ze je even aan en praten ze over je. Je hebt het allemaal door en hebt het gevoel dat je met een 10-0 achterstand binnenkomt. Om de volgende keer met een 10-0 voorsprong binnen te komen, kun je deze tips gebruiken.

1. Houd altijd een drankje vast
Als je geen drankje in je hand houdt, heb je geen flauw idee waar je je armen moet laten. Naast je lichaam of moet je ze nou over elkaar heen slaan? Geen van beide. Houd gewoon een drankje vast en tadaaa: problem solved.

2. Gebruik je telefoon niet
Behalve als een hottie zijn nummer erin wilt zetten. Maar uit onderzoek is gebleken dat je telefoon op tafel leggen er al voor zorgt dat je je niet open stelt voor een gesprek. Besteed al je aandacht aan de ander!

3. Praat nooit de oren van iemands kop
Langer dan 20 seconden praten zorgt ervoor dat de ander afdwaalt. De ander herinnert zich ineens weer dat ze haar kat buiten heeft gelaten in de regen en houdt helemaal geen rekening meer met wat jij zegt. Zorg ervoor dat het gesprek van twee kanten blijft komen.

4. Stel vragen die beginnen met ‘hoe’ of ‘wat’
Worst case scenario: een gesprek dat halverwege stil valt… Je hebt geen idee meer wat je moet zeggen en verzint maar snel een smoes dat je naar het toilet moet. Voorkom deze situaties en stel altijd open vragen met ‘hoe’ of ‘wat’. Keeps it going.

5. Zelfspot is key
Door een beetje zelfspot te gebruiken in een gesprek met nieuwe mensen, weten ze dat je in bent voor een geintje. Je neemt het leven niet al te serieus en dat is goed!

READ NEXT:
Zo voorkom je forever ongemakkelijke situaties op WhatsApp!
Gênante momenten die iedereen herkent
Zo neem je een compliment ook echt aan

Source: Instagram