Zo word je een pro in small talk!

Zeg maar gedag tegen die ongemakkelijke gesprekken

Een date op de planning? Het begin van een gesprek is altijd lastig. We gaan het natuurlijk niet hebben over het weer, maar wat dan wel? Small talk is echt lastig! Gelukkig gaan wij je helpen en ben jij in no time een pro in small talk!

1. Laat zien dat jij geïnteresseerd bent in de ander
Je houdt het gesprek het beste lopend door te laten zien dat je echt geïnteresseerd bent in de ander en zijn verhaal. Vraag dus door over wat hij of zij aan het vertellen is laat hem of haar het meeste aan het woord. Als je eenmaal bezig bent met over jezelf te vertellen gaat het vanzelf, want mensen vinden het geweldig om over zichzelf te praten!

2. Stel geen gesloten vragen
Als jij vragen stelt waar de ander alleen maar ja of nee op kan antwoorden kom je niet heel ver. Door open vragen te stellen geef je de ander de gelegenheid om veel meer te vertellen. Zo blijft het gesprek nog wel even doorgaan!

3. Laat de ander zich op zijn gemakt voelen
Dit doe je heel makkelijk met een complimentje. Iets als: ”Ik vind je schoenen echt geweldig” is al genoeg. Het gesprek verloopt veel beter nadat je het ego van de ander een boost hebt gegeven!

4. Blijf gewoon lekker eerlijk en jezelf
Als je het niet eens bent met wat de ander zegt, kun je dat gewoon aangeven. Als de sfeer maar positief blijft. Je kunt gewoon zeggen: ”Ik ben helemaal niet van de small talk, laten we het over iets veel groters hebben”. Hierdoor breng je ook een klein beetje humor in het gesprek.

5. Oefen met de FORM techniek
De FORM techniek zorgt ervoor dat je gesprekken heerlijk soepel verlopen. Van die techniek willen we alles weten!
F-amily
Heb je zusjes, broertjes of misschien wel kinderen? Waar komt je familie vandaan? Hoe vaak zie je je familie? Is familie belangrijk voor je? Bij de F kun je aan dit soort vragen denken.
– O-ccupation
Wat voor werk doe je? Heb je dit altijd al gedaan? Wat zou je eigenlijk het liefste doen? Of ben je tevreden met je werk op dit moment?
– R-creation
Wat doe je in je vrije tijd? Met wie doe je dat het liefste? Waarom vind je dat zo leuk om te doen? Als je al je tijd zou moeten steken in een nieuwe hobby, wat zou dat dan zijn?
– M-oney 
Bij deze M is het wel belangrijk dat je niet vraagt naar het geld van die persoon zelf. Dat kan namelijk verkeer overkomen. Hier kun je beter vragen stellen over geld in het algemeen. Vind je dat belangrijk en wat vind je van het geld dat in …. wordt gestoken?

6. Laat je gesprekspartner jou iets leren
Hebben jullie het bijvoorbeeld over scholing, maar weet jij daar niet zoveel over? Laat je gesprekspartner jou uitleggen wat hij er over weet. Zo laat je hem of haar weer aan het woord (tip 1) en ben je ondertussen alweer een paar minuten verder! En vergeet vooral niet om een paar wijntjes te bestellen, zo loopt het gesprek wel los! Succes!

Wil je hier nog meer over lezen?
Dit draag je naar een sollicitatiegesprek!
Gespreksonderwerpen voor een eerste date
Zo voorkom je forever ongemakkelijke situaties op WhatsApp!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites