Nieuwe vegan hotspot op komst: Meatless District

Jarenlang was het voor veganisten moeilijk om gezellig uit eten te gaan. De meeste restaurants (net als onze favoriete restaurants) baseren hun menukaart namelijk op vlees- en visgerechten. Als vegetariër en veganist kies je dan vaak voor een geitenkaas salade als voorgerecht en een risotto als hoofdgerecht. Dit klinkt natuurlijk hartstikke lekker, maar als je dit elke keer eet tijdens een dinertje kan dit snel vervelen. Daar dachten voedingsdeskundige Cil Vermolen en horecaprofessional Cathalijne Huijben precies hetzelfde over.

Er mist namelijk nog steeds een echte vegan hotspot in Amsterdam. Daarom besloten zij om een vegan restaurant te beginnen waar je gezellig kan eten en borrelen met de meest fantastische vegangerechten. Er zitten zoveel verschillende smaken in de gerechten dat zelfs een vleeseter zijn stukje vlees niet mist. Wat dacht je bijvoorbeeld van spring rolls?

Door middel van crowdfunding willen de meiden Meatless District tot een groot succes maken. Het interieur van Meatless District wordt een knipoog naar de geschiedenis en de stijl van Meatpacking District in New York met industriële accenten. Op 4 november wordt er een proeverij georganiseerd waarbij de gehele opbrengst naar het restaurant gaat om dit te financieren. Hierbij kan je genieten van alle ’toekomstige hapjes’ onder het genot van een gezond glas wijn! Wij gaan zeker een kijkje nemen.

Source: Hot for Food