Zoals iedereen met haar en een paraplu weet is regen funest voor je haar. Net als vochtig weer dat is. De vochtigheid of de regen veranderd de textuur van je haar binnen no time. En als je eenmaal vochtig of nat haar hebt dan zit je haar de rest van de dag niet, het valt slap naar beneden of gaat juist krullen op een manier die je zeker niet wilt. Om die coupe te voorkomen kun je het beste naar deze tips luisteren.

1. Zorg dat je haar droog is, écht droog!
Zorg hiervoor voordat je de deur ook maar voor een seconde verlaat. Op zonnige dagen hoeft dit niet, en kun je je haar aan de lucht laten drogen, maar als het vochtig is is dit echt een no-go.

2. Go easy on haarproducten
Behalve het ruïneren van ons humeur is vochtigheid ook verantwoordelijk voor het feit dat haarproducten op een andere manier gaan reageren. Een normale hoeveelheid serum kan er door vochtigheid uit komen te zien alsof je net uit de oliefabriek komt. Als je dan toch iets van product wilt gebruiken: haarlak does the trick. Haarlak houdt een deel van de vochtigheid tegen waardoor je coupe misschien niet eens verandert door het weer.

3. Sea salt spray gebruiken
De “salty hair coupe” die je van sea salt spray krijgt blijft in model. Zelfs als je haar in aanraking komt met vochtigheid. Dit komt door het zout.

4. Nu is de tijd voor top knots
Normaal wordt dit natuurlijk gezien als een lazy girl haarstijl, maar in de regen is deze knot hartstikke handig. Je haar blijft gewoon op z’n plek zitten. Een beetje haarlak in je haar en de vochtigheid komt er ook niet doorheen.

5. Krul je haar voordat het weer dat doet
Als je weet dat je haar van de lelijke golven krijgt door vochtig weer kun je het maar beter voor zijn. Zet je krullen erin voordat de lucht dat doet. Ga je voor nonchalante krullen? Zo maak je ze!

6. Vermijd borstels en kies voor een kam met wijde tanden om je haren uit de klit te halen
Als je na een regenbui thuis komt met nat haar inclusief de 100 zojuist ontstaande klitten, gebruik dan zeker niet je normale borstel. Gebruik in plaats daarvan een kam met wijde tanden. Dit voorkomt haar beschadiging!

READ NEXT:
De 10 meest gemaakte fouten bij het wassen van je haar
5 dingen die je niet wist over je haar verven
Dit zegt je gespleten haarpunt!

Source: Tumblr
(Visited 417 times, 1 visits today)