Nooit meer pluizig haar door regen? Het kan!

Zoals iedereen met haar en een paraplu weet is regen funest voor je haar. Net als vochtig weer dat is. De vochtigheid of de regen veranderd de textuur van je haar binnen no time. En als je eenmaal vochtig of nat haar hebt dan zit je haar de rest van de dag niet, het valt slap naar beneden of gaat juist krullen op een manier die je zeker niet wilt. Om die coupe te voorkomen kun je het beste naar deze tips luisteren.

Intensief verzorgende producten

Onder de douche is het belangrijk dat je intensief verzorgende producten gebruikt. Een shampoo en conditioner. Om het goed af te sluiten. Gebruik dan een goed voedend masker. Door de vocht die je haar binnen krijgt, zal het minder pluizen.

Zorg dat je haar droog is, écht droog!

Zorg hiervoor voordat je de deur ook maar voor een seconde verlaat. Op zonnige dagen hoeft dit niet, en kun je je haar aan de lucht laten drogen, maar als het vochtig is is dit echt een no-go.

Go easy on haarproducten

Behalve het ruïneren van ons humeur is vochtigheid ook verantwoordelijk voor het feit dat haarproducten op een andere manier gaan reageren. Een normale hoeveelheid serum kan er door vochtigheid uit komen te zien alsof je net uit de oliefabriek komt. Als je dan toch iets van product wilt gebruiken: haarlak does the trick. Haarlak houdt een deel van de vochtigheid tegen waardoor je coupe misschien niet eens verandert door het weer.

NIET te vaak wassen

Je haar te vaak wassen is sowieso niet goed. Het kan zo zijn dat je haar er snel vet door wordt. Maar ook voor de pluizigheid is het niet goed. In shampoo zit vaak de stof ‘sodium lauryl sulfate’. Dit is eigenlijk helemaal niet goed. Het maakt je haar dan wel goed schoon, maar het droogt daardoor wel uit. En droog haar betekent pluizig haar…

Kokosolie

Zoals je waarschijnlijk al weet is kokosolie voor alles te gebruiken. In je eten, voor je gezicht, maar ook voor je haar. Doe in de avond voordat je gaat slapen wat kokosolie in je haar. Ga er vervolgens mee slapen. En wordt de volgende ochtend wakker met gevoed haar.

Sea salt spray gebruiken

De “salty hair coupe” die je van sea salt spray krijgt blijft in model. Zelfs als je haar in aanraking komt met vochtigheid. Dit komt door het zout.

Nu is de tijd voor top knots

Normaal wordt dit natuurlijk gezien als een  haarstijl, maar in de regen is deze knot hartstikke handig. Je haar blijft gewoon op z’n plek zitten. Een beetje haarlak in je haar en de vochtigheid komt er ook niet doorheen.

NIET wrijven

Als je uit de douche komt. Heb jij waarschijnlijk ook de gewoonte om je haar met een handdoek te wrijven. Niet doen! Door het wrijven in je haar, gaat de structuur er weer uit. En kan dit uiteindelijk weer zorgen voor pluizig haar. Wikkel je haar daarom in een handdoek en laat het zo opdrogen.

Krul je haar voordat het weer dat doet

Als je weet dat je haar van de lelijke golven krijgt door vochtig weer kun je het maar beter voor zijn. Zet je krullen erin voordat de lucht dat doet. Ga je voor nonchalante krullen?

Borstels > kam

Als je na een regenbui thuis komt met nat haar inclusief de 100 zojuist ontstaande klitten, gebruik dan zeker niet je normale borstel. Gebruik in plaats daarvan een kam met wijde tanden. Dit voorkomt haar beschadiging!

 

PHOTOCREDITS SHUTTERSTOCK