Zó kom je van statisch en pluizig haar af

Zo vervelend, fiets je een klein stukje door de regen ’s ochtends, kom je bij je eindbestemming aan en zie je dat je haar onwijs pluizig en statisch is geworden. Zo irritant en we hebben er helaas allemaal wel eens last van. En met dit weer is het nou eenmaal moeilijker om je haar in bedwang te houden. Maar wat nog belangrijker is: hoe kom je er vanaf? Wij zochten het voor je uit en selecteerden de allerbeste tips.

1. Metalen kam
Borstels zorgen voor te veel wrijving, dus laat die lekker achterwege en gebruik een kam. Plastic kammen kunnen je haar juist statischer maken, metalen kammen gaan het tegen. Het metaal haalt de elektrische lading uit je haar waardoor het minder statisch wordt!

2. Haarlak
Om statisch haar tegen te gaan kun je eens proberen om je kam in te spuiten met haarlak. Je kamt hier je vochtige haar mee zodat je haar minder statisch zal zijn als het droog is.

3. Luchtbevochtiger
Vechten tegen statische lokken terwijl je slaapt? Het kan! Als je een luchtbevochtiger in je slaapkamer plaatst zal dit niet alleen de lucht bevochtigen maar ook je huid en haren ’s nachts hydrateren. Weg statisch haar!

4. Conditioner met siliconen
Gebruik altijd een conditioner op siliconen-basis. De silliconen leggen een soort schild om je haar heen en neutraliseren de elektrische lading. Het resultaat? Heerlijk zacht en glanzend haar dat in toom blijft!

5. Droogtrommeldoekjes
Droogtrommeldoekjes zijn ideaal om je was lekker mee te laten ruiken maar zorgen er ook voor dat je hairdo niet meer pluizig is. Wrijf met een doekje over je droge haar en je bent good to go! 

6. Was met mate
Was je haar niet te vaak en gebruik niet teveel shampoo, dit droogt je haar uit waardoor het eerder statisch wordt.

7. Haarolie
Uitgedroogd haar heeft de neiging om statisch te zijn. Hydrateer je haren regelmatig met haarolie, de olie van Moroccanoil is zeker een aanrader!

8. Föhnen
Probeer je haar zo min mogelijk te föhnen, hier droogt het namelijk van uit. Als je je kapsel toch föhnt, doe dit dan op een lage stand.

9. Kleding
Vermijd wollen of synthetische kleding op koude, droge dagen, want hier worden je lokken ontzettend pluizig van. Laat alle fijne wollen oversized knits op deze dagen dus lekker in je kast liggen… Sorry!

10. Handcrème
Zorg dat je altijd een tubetje handcrème in je tas hebt zitten. Ben je onderweg en wordt je haar vanuit het niets statisch? Verdeel wat crème over je handen en wrijf dit zachtjes door je hair heen. Je houdt er niet alleen zachte handen aan over maar het gaat ook het statische effect tegen! Pas op met de hoeveelheid, een klein beetje is genoeg!

Geen idee wat je met jouw medium haar lengte kan?
> De knapste haircuts voor een medium haarlengte

Last van haaruitval?
> Met deze 4 tips kom je er vanaf

PHOTO CREDITS: RANDOMMODELS_