Opgeblazen buik? Zo kom je er vanaf

Jij wacht al weken op dat ene feestje, je jurk hangt al klaar. Je nagels zijn perfect gelakt en je haar zit goed, niets kan nu nog fout gaan, zou je denken. Maar je hebt vandaag al van alles gegeten en je hebt nu een opgeblazen buik. Waarschijnlijk ziet niemand het, maar het kan wel jouw good mood totaal verpesten.

Gelukkig kan je er op verschillende manieren vanaf komen. Dus mocht je vandaag even iets te veel brood hebben gegeten of een te grote bodem pasta, hiermee zorg jij ervoor dat je opgeblazen buik binnen no time weg is.

Appelazijn
’s Ochtends een shot appelazijn nemen werkt als een malle. Het geeft je spijsvertering dat steuntje in de rug. Naast zo’n shotje kan je ook appelazijn verwerken in je salades of in je smoothie.

Mindfull eten
En dat is veel makkelijker dan je denkt. Gewoon even geen TV aan en geen telefoon in de hand. Je eet aan tafel en bent alleen daar mee bezig. Proef je eten, kauw goed en laat je lichaam de rest doen.

Citroenwater
Je kan water drinken met verse citroenen. Het beste is om dit een aantal uur voor je event te drinken.

Cayenne peper
Ook cayenne peper helpt goed tegen het opgeblazen gevoel. Voeg een theelepel toe aan je drankje of aan je citroenwater.

Gember
Gember is je allerbeste vriend als het aankomt op een opgeblazen buik. Voeg het toe aan je drnakje of drink het als thee. Je kan er ook voor kiezen om een shotje ginger te nemen. Gember kan ook helpen als je last hebt van buikkrampen wanneer je ongesteld bent.

Kokosnootwater
Naast citroenwater of een drankje met kruiden kan ook kokoswater je een einde op weg helpen.

Kurkuma
Deze kruiden kan je bij verschillende dingen helpen. Zo zorgt kurkuma bijvoorbeeld voor wittere tanden, maar het kan je dus ook helpen met je opgeblazen buik.

Pepermunt thee
Zin in iets meer smaak aan je drankje? Drink dan een verse muntthee na het eten.

Asperges 
Als je nog moet eten kies dan vooral voor asperges. Het is wel heel belangrijk dat je geen zout toevoegt aan je gerecht, hierdoor houd je namelijk vocht vast.

Smoothie
Je kan er ook voor kiezen om een smoothie te drinken voor het allerbeste resultaat. Wij hebben het beste recept voor je opgezocht.

Dit gooi je allemaal in de blender:

Half kopje kokosnootwater
Anderhalf kopje ananasstukjes, vers of ingevroren
Een stukje gember
3 ijsblokjes
Handvol spinazie
1 theelepel kurkuma
Klein beetje cayenne peper