De beste manier om te detoxen na een heftig weekend

Heb je dit weekend lekker gefeest en zijn daar ook de nodige wijntjes en andere drankjes aan van pas gekomen? Dan voel je je op deze maandagmorgen misschien nog een beetje (of behoorlijk) brak. Er zijn verschillende trucjes om snel van je kater af te komen. Maar nu het toch al te laat is geven wij je deze tip: ga detoxen, hierna voel je je weer veel beter.

Peace out, toxins!

Met detoxing maak je jouw lichaam schoon van afvalstoffen. Je reinigt je lichaam goed, en dat zorgt ervoor dat je je snel weer fit voelt en je meer energie krijgt, that’s what we want! Je hoeft geen extreem dieet te starten, want je lichaam kan zichzelf ook al reinigen van afvalstoffen. Door bepaalde dingen te eten kan je je afvalstoffen nog sneller uit je lichaam verwijderen. En ook genoeg water drinken is bij een kater erg belangrijk, daar wordt je spijsvertering een stuk beter van.

Food

Kies voor eten met veel voedingsmiddelen. Je kan het best voor vezelrijke producten gaan zoals fruit, groente, noten, zaden en volkoren producten. Maar eet ook zeker niet te veel! Dit zal je een opgeblazen gevoel geven en dat is niet fijn. Eet kleine porties en eet met regelmaat op de dag. Ook drankjes met melkzuurbacteriën kunnen je lichaam goed reinigen. Denk bijvoorbeeld aan de drankjes van Yakult, Vifit en Activia. Probeer deze hele week ook zo min mogelijk suiker te eten.

Drinks

Alcohol is natuurlijk het tegenovergestelde van een goed detox drankje. Water is wel goed voor je, het verwijderd niet alleen de afvalstoffen, maar het hydrateert je lichaam ook van binnen uit. Na de vele alcoholische drankjes verliest je lichaam ook veel vocht, en dat moet goed worden aangevuld. Je kan ook een schijfje citroen aan je water toevoegen, de citrus zorgt er voor dat je spijsvertering nog beter wordt bevorderd. Houd je van thee? Drink dan nu lekker veel groene thee, werkt ook goed! Hier hebben we nog een paar recepten voor goede detox drankjes.

Move your body

Sorry for this one. Het klinkt misschien niet heel verleidelijk om na een weekend of een avond feesten weer gelijk te gaan sporten. Het liefst slaap je lang uit en doe je de rest van de dag ook lekker weinig. Maar een beetje bewegen doet wonderen! Zweten zorgt ervoor dat je lichaam ook gereinigd wordt. Daarnaast zal sporten je weer lekker veel energie geven en zo kan je daarna veel meer uit je dag halen. Deze workouts zijn perfect voor na je kater.

Take care of your skin

Naast die kater heeft je huid ook heel wat te verduren gehad van alle glazen alcohol. Als je van plan bent een douche te nemen vandaag, gebruik dan daarvoor eens een huidborstel om je huid mee te reinigen. Je stimuleert hiermee de doorbloeding van je huid, het verwijdert dode huidcellen en het houdt de poriën van je huid open. Daarnaast helpt het ook je huid te herstellen. Deze scrub past het beste bij jouw huidtype.

Good sleep

Voor de komende dagen is het ook slim om extra uren slaap in te halen. Zorg ervoor dat je ook echt goed slaapt. Maak je slaapkamer koel, donker en stil. En kijk voordat je gaat slapen niet te veel op het scherm van je mobiel of een anders scherm. Houd zoveel mogelijk een standaard bedtijd aan en probeer minimaal zeven uur per nacht te slapen. Sleep solves everything… 

 

P.S. Voorkomen is beter dan genezen:
> Deze tips zijn handig om te lezen vóór je volgende stapavond of weekend. 

Dit wil je misschien ook lezen voor het volgende feestje:
Zo drink je alcohol met weinig calorieën
Geen liefhebber van bier? Speel dan prosecco pong
Katervrije alcohol bestaat!

 

PHOTO CREDITS: MADAMECHARLIE