Plantaardig eten is makkelijker dan je denkt

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, bewust bezig zijn met eten is gewoon in. De hele superfood trend is (gelukkig) voorbij, maar er is wel iets goeds overgebleven. Bewustzijn. De fitgirls vliegen je om de oren. Steeds meer mensen zijn zich bewust van wat ze eten. We gaan steeds vaker op zoek naar meer plantaardige opties en houden ook steeds meer rekening met het milieu. We kiezen steeds vaker voor biologisch eten, zijn tegen kilo-knallers en weten tegenwoordig allemaal hoe we quinoa (KIEN-WA) uit moeten spreken.

Als je meer plantaardig wilt eten, hoef je echt niet meteen 100 % vegetarisch of vegan te worden. De term flexitariër is niet voor niets een bestaand woord. Je eet nog wel vlees maar niet meer iedere dag. Bovendien wordt het steeds makkelijker om dierlijke producten te vervangen. Voorheen moest je nog moeilijk doen en naar kleine winkels om de juiste producten te vinden. Tegenwoordig vind je hele schappen in de supermarkt met plantaardige producten.

Je komt steeds meer vegan producten tegen. Zo stuitten wij laatst op een nieuw product, namelijk: Becel Biologisch. Gewoon in de supermarkt, in het koelschap naast de andere Becel producten. Zo wordt het wel heel makkelijk om een stap in de goede richting te zetten.

Becel Biologisch is niet beter voor de lijn. Het is wel beter voor jezelf en voor het milieu. Deze plantaardige margarine is namelijk vrij van conserveermiddelen, lactose en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Daarnaast zit er omega 3 en 6 in, welke je cholesterolgehalte op peil houden en daarmee goed zijn voor het hart. Becel Biologisch is naast biologisch ook nog eens 100% plantaardig en dat houdt in dat het vrij is van dierlijke ingrediënten. Dit maakt het product beter voor het milieu dan dierlijke producten zoals roomboter.

Deze Becel plantaardige margarine bestaat enkel uit oliën die van gecontroleerde biologische landbouw komen. Ook ‘het groene blaadje’ op de verpakking toont aan dat dit het Europese biologische keurmerk draagt. Goed bezig dus.

Dus de volgende keer dat je voor het schap staat, pak dan Becel Biologisch in plaats van je reguliere spread. Beter voor het milieu en beter voor jezelf.

Op zoek naar een heerlijk én gezond recept?
5x de gezonde pizzavariant
Gezond en lekker ontbijt voor onderweg
Fabels over gezond eten