De zoete aardappel is multifunctioneel! Zo kun je er bijvoorbeeld een puree van maken, spaghettislierten van draaien of hem vullen met kip, paprika en avocado zoals dit recept van VYTAL. Daarnaast is hij lekker geroosterd uit de oven, maar kan ook gekookt, gestoomd of gewokt worden. Door de zoete smaak kun je ze zelfs in zoete gerechten gebruiken, zoals een cake of brownie.
Bereidingstijd: 75 minuten
Aantal calorieën per persoon: 632
Ingrediënten voor 1 persoon:
- Zoete aardappelen – 250 gram
- Kipfilet – 100 gram
- Ui – 0.5 stuks
- Avocado – 0.25 stuks
- Paprika – 0.5 stuks
- Geraspte kaas – 30 gram
- Knoflook – 0.5 teentje
- Chilipoeder – 1 mespuntje
- Paprikapoeder – 1 theelepel
- Olijfolie (voor bakken) – 1 eetlepel
- Peper – 1 snufje
- Zout – 1 snufje
- Optioneel: verse platte peterselie – 3 gram
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Boen de zoete aardappel onder de koude kraan schoon en wikkel vervolgens in aluminiumfolie. Prik een paar gaatjes in de folie en laat de zoete aardappel 45 minuten in de oven poffen.
- Pel en snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn.
- Was de paprika en snijd in reepjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Haal de zoete aardappel uit de oven, snijd over de lengte open en lepel wat van het vruchtvlees uit de aardappel. Zet even apart voor later gebruik.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
- Voeg de kip toe en bak mee tot deze bruin begint te kleuren.
- Voeg dan de paprika, het vruchtvlees van de zoete aardappel, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout toe. Bak het geheel tot de groenten zacht worden.
- Leg de zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de vulling in de aardappel. Strooi de geraspte kaas er overheen en zet deze vervolgens 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Snijd ondertussen de avocado open, verwijder de schil en snijd in blokjes.
- Garneer de aardappel met de avocado en eventueel wat verse peterselie.
Check meer heerlijke recepten!