Zo krijg je minder calorieën binnen

Uit onderzoek is gebleken dat een combinatie van drie smaakstoffen ervoor zorgt dat je minder gaat eten. Het gaat hierbij om zoet, bitter en umami. Zoet en bitter kennen we wel, maar wat is nu eigenlijk umami? Dit is Japans voor heerlijkheid en is het best te vergelijken met hartig. Umami is vooral te vinden in belegen kaas, champignons, erwten, tomaten, vlees, vis en zeewier. Combineer je dit met zoete en bittere producten, dan zul je hierna minder snel honger hebben. Daarom hebben wij een paar heerlijke receptjes voor jou gemaakt, die ervoor zorgen dat je heel lang verzadigd bent. Zo heb je nooit meer honger na het eten. Op deze manier krijg je ook nog eens minder calorieën binnen!

salmon-post

Zalm in honingsaus
Met een visje zit je altijd goed! Kies daarom voor zalm voor in de oven. Maak een saus van honing en besprenkel het eventueel met wat lente-uitjes. Mist er nog iets? Oja, het zuurtje, oftewel de smaakstof ‘bitter’! Knijp een limoen of citroen uit over de zalm en aanvallen maar! Het vult zo goed dat je straks bij de film niet eens meer zin hebt in vanille popcorn!

Sweet-potatoes-post

Stoofpotje van zoete aardappel en erwten
Voor dit stoofpotje heb je het volgende nodig: een uitje, 3 knoflooktenen, 1 theelepel gember, rode chili, tomaten (hé umami), erwten (ook umami), zoete aardappel, kokosmelk en rijst. Je kan zelf kruiden toevoegen die je lekker vindt. Om het af te maken, besprenkel je het gerecht met een citroen. Nog een gezonde watermeloen smoothie erbij en je bent helemaal goed bezig!

Portobello-post

Caprese portobello’s
Dit gerecht is echt zo lekker als hij eruit ziet! De portobello’s krijgen ook de goedkeuring van vegetariërs, er zit namelijk helemaal geen vlees in. De champignons zijn gevuld met tomaten, mozzarella en basilicum. Een toppertje voor de Italianen onder ons dus! Verder kun je de champignons ook insmeren met een kruidenboter. Maak het af met wat olijfolie en ja, daar is ‘ie weer: een citroentje!

Source:  Damn DeliciousOne Ingredient Chef / Cafe Delites