We dachten dat de invisible heel dé uitvinding was van 2015, maar we hebben misschien wel iets te vroeg gejuicht. Wij ontdekten dat ons favoriete maar o-zo-ongezonde broodbeleg nu ook in een gezonde variant te verkrijgen maken is. Meet: de gezonde Nutella (over gezond gesproken: hier vind je hèt recept voor healthy chocolate cookies). Hoe je dit klaarmaakt? Dat is héél simpel!
Recept voor gezonde Nutella
Ingrediënten
– 200 gram hazelnoten (zonder vliesjes)
– 75 gram cacaopoeder
– 125 ml. amandelmelk
– vier eetlepels honing
– een halve theelepel vanille-extract
– een snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en verdeel de hazelnoten over een bakplaat. Rooster de hazelnoten in ongeveer een kwartiertje. Roer ze om de vier minuten even om met een houten lepel, zodat ze gelijkmatig donker van kleur worden. Let er goed op dat de hazelnoten niet aanbranden. Doe de geroosterde hazelnoten vijf minuten in een food processor. Zorg ervoor dat het een glad mengsel wordt. Doe de cacao, amandelmelk, het vanille-extract, zout en honing erbij en mix het totdat het mengsel weer smooth and shiny is.
Dit heerlijke beleg is niet langer een guilty pleasure, maar een verantwoorde keuze voor een lekker tussendoortje. Je kunt het bijvoorbeeld smeren op een rijstewafel of op een cracker met banaan als lunch! De homemade Nutella kun je het beste in de vriezer bewaren (en is ongeveer een week houdbaar).