Is de zoete aardappel friet die uit jouw oven komt ook altijd zo’n slappe hap? Dat is natuurlijk zonde want wat frietjes juist zo lekker maakt is het feit dat ze zo knapperig zijn. Wij hebben een manier gevonden waarop je wel knapperige zoete aardappel friet uit je oven tovert. Beter!
Dit is wat je nodig hebt
– een of twee zoete aardappels van ongeveer 400 gram (of gewoon zo’n handige zak voorgesneden friet)
– een eetlepel zout
– een eetlepel kokosolie (al vloeibaar) of zonnebloemolie
Zo maak je de zoete aardappel friet knapperig
Verwarm eerst de oven voor op 225 graden en leg er een bakplaat in met bakpapier. Pak de zoete aardappel erbij en was deze vooral niet. Daardoor kunnen ze slapper worden. Snij de zoete aardappel in dunne reepjes van ongeveer een centimeter dik.
Doe ze nu in een kom en schep er zonnebloemolie of kokosolie bovenop. Meng de zoete aardappel friet vervolgens met je handen door elkaar en leg ze op de bakplaat. Zorg er voor dat er wat ruimte tussen de frietjes zit.
Bak ze in ongeveer 15 minuten in het midden van je oven en hierna nog eens 15 minuten nadat je de frietjes hebt omgekeerd. Als de frietjes hierna nog niet echt bruin gekleurd zijn, kun je de grill van de oven aanzetten en ze nog eens 2 minuten bakken. Maar houd ze wel goed in de gaten terwijl je dit doet.
Hierna zullen de zoete aardappel frietjes knapperig zijn! Doe er nog wat zout overheen naar smaak en eventueel een lekkere dip zoals truffelmayonaise en klaar ben je. Tasty!
Deze recepten wil je misschien ook wel proberen:
> RECEPT: Zo fix je zelf truffelfrietjes
> Mega makkelijk recept voor Red Velvet cake