SCIENCE SAYS: eten van het bord van je lover stelen is goed voor je relatie

Might be the best news ever. Je hebt het vast ook wel eens meegemaakt: je was romantisch met je lover uiteten en je had eindelijk een keuze gemaakt van het menu. Toen jullie eten eenmaal geserveerd werd, zag het eten op het bord van je buur er eigenlijk NOG beter uit dan dat van jou. Je pikt stiekem snel een hap weg. Oops, busted. Als je een geïrriteerde blik terug krijgt, durf je het niet nog een keer te wagen, maar eigenlijk zou het helemaal niet erg moeten zijn, dit is namelijk HET bewijs van jullie supergoede relatie! Lees snel verder.

Liefde gaat door de maag

Een onderzoek van een studie liet zien dat het delen van eten ervoor zorgt dat er oxytocine hormonen in je lichaam vrijkomen. Het gedrag van chimpansees (ja, echt) werd onderzocht tijdens het onderzoek. Hieruit bleek dat zij ook meer gingen samenwerken als ze eten deelden. En dit geldt ook voor ons.

Die oxytocine hormonen die vrijkomen na het delen van eten, zorgen ervoor dat je je meer verbonden voelt met iemand. Ook zorgt het ervoor dat je je gelukkiger en blij voelt. En een goede band met je lover zorgt natuurlijk voor een goede relatie. Nu hoef je je dus nooit meer schuldig te voelen als je weer eens eten van je lover’s bord pikt. Het heeft alleen maar voordelen, de wetenschap zegt het tenslotte. Wist je trouwens dat samen tv kijken ook goed is voor je relatie?

Nog een fact:
Je wordt in je hele leven maar verliefd op drie personen