In plaats van #SinnerSunday, hebben wij vandaag een #SkinnySunday. Want ook wij willen over 5 maanden weer in bikini gezien kunnen worden. Wij hebben drie goddelijke healthy recepten gevonden die nóg lekkerder zijn dan het #sinner origineel. Het maakt ook helemaal niet uit of je er 1 stukje van neemt of 4, want het is super gezond. ENJOY!
CHOCOLATE BROWNIES
Ingrediënten:
2 rijpe bananen
150 gram dadels
75 gram amandelen
40 gram walnoten
50 gram cacaopoeder
4 theelepels honing of agavesiroop
4 theelepels roomboter
Rechthoekige bakvorm
Bereidingswijze
Week de dadels 30 minuten lang in een kom met warm water. Spoel ze daarna af. Mix de dadels met de amandelen, walnoten en 25 gram cacaopoeder in een keukenmachine of met een mixer. Verdeel deze mix gelijk over de bodem van en duw het nog een beetje aan met een lepel. Zet deze onderlaag in de koelkast om op te stijven. Mix dan de bananen, de boter, honing en de overige 25 gram cacaopoeder in de keukenmachine of met een mixer tot een glad mengsel. Verspreidt dit mengsel over de onderlaag en zet het voor 30 minuten in de vriezer. Snij het daarna stukjes en smullen maar!
SNICKERS
Ingrediënten:
De basis
225 gram cashewnoten
75 gram gesnipperde kokosnoot
8 dadels
3 eetlepels bruine rijststroop
Pindakaas-karamel laag
8 dadels
60 gram pindakaas
2 eetlepels amandelmelk
1 eetlepel bruine rijststroop
De topping
40 gram pinda’s
Halve reep chocola
Bereidingswijze
Stop de cashewnoten in de keukenmachine en zorg ervoor dat het kleine stukjes worden. Meng de kokosnoot, dadels en bruine rijststroop in een kom en mix het tot een dikke samenhang. Doe het geheel in een rechthoekige bakvorm (met een stukje bakpapier erin). Zet het in de vriezer. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de pindakaas-karamel laag in de keukenmachine. Doe de amandelmelk erbij en mix het tot het vloeibaar is. Verspreid dit over de basis laag heen. Strooi de pinda’s over de karamel laag en druk het een klein beetje aan met een lepel. Smelt de chocola au-bain-marie en giet dit over de karamel laag en de pinda’s heen (Mmm!!). Doe het geheel weer terug in de vriezer en wacht 1 tot 1,5 uur tot het opgestijfd is. Snij het geheel in stukjes en geniet!
OREO TAART
Ingrediënten:
37 Oreo’s
280 gram spelt- of amandelmeel
70 gram cacaopoeder
240 gram kokosbloesem suiker
24 gram bakpoeder
160 gram gesmolten boter
4 eieren
250 ml amandelmelk
4 eetlepels griekse yoghurt
2 theelepels vanille-extract
Bereidingswijze
Vet een springvorm in met boter en bedek de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bodem van de taartvorm met 19 Oreo’s en verkruimel 12 overige Oreo’s en leg deze even weg. Doe de ingrediënten in een kom en mix alles goed door elkaar. Meng als laatste de verkruimelde Oreo’s erbij. Doe het beslag in de springvorm en zet het in de oven voor 45 minuten. Wacht tot de taart is afgekoeld en mix dan het vanille extract door de griekse yoghurt. Verdeel dit geheel over de taart en doe de verkruimelde overgebleven 6 Oreo’s erover. ENJOY! I’m sure we will ;-] !
READ NEXT:
>
>
>