Misschien heb je het ook al gemerkt, maar tegenwoordig duikt het ene na het andere recept met zoete aardappel op. Foodblogs staan er vol mee. Wij zijn ook helemaal fan van zoete aardappel. We lieten je al eerder weten hoe je zelf hele lekkere (en knapperige) zoete aardappel frietjes maakt (bekijk hier het recept) en hoe je een Mexicaanse zoete aardappelschotel maakt (bekijk dat recept hier). But it only gets better, in dit recept wordt zoete aardappel gecombineerd met één van onze grootste verslavingen: chocolade. Yes please! Dit recept is ook nog eens glutenvrij.
Dit heb je nodig (voor 12 brownies)
Voor de brownies:
- één grote zoete aardappel (ongeveer 350 tot 400 gram)
- 210 gram amandelboter
- 50 gram cacao
- 65 milliliter maple syrup (of honing)
Voor de chocolade topping:
- 200 gram 70% pure chocolade
- een theelepel vanille exctract
- 120 gram kokosolie
Zo maak je het (in 30 minuten klaar)
Verwarm eerst de oven voor op 175 graden. Schil vervolgens je zoete aardappel en pureer hem in een keukenmachine. Doe de amandelboter, de cacao en de maple syrup erbij en maak er een zo glad mogelijke massa van. Pak er een bakvorm bij van ongeveer 20 bij 20 centimeter en doe hier bakpapier in. Giet je mengsel vervolgens in de bakvorm. Zet de oven op 20 tot 25 minuten en bak het beslag. Hou de brownie in de oven goed in de gaten! Als de brownie uit de oven komt, hoort hij vrij zacht en lekker smeuïg te zijn. Zet hem opzij en laat hem goed afkoelen. Nu kan je aan de slag met de chocolade topping.
Smelt de kokosolie en de pure chocolade in een pan op heet vuur en voeg het vanille extract ook toe. Als het goed gesmolten is, giet je de topping over de brownie. Laat de topping ook afkoelen en zet de brownie nog even in de koelkast hierna. Neem de brownie uit de koelkast en snijd de brownie in 12 stukken (of minder als je niet van delen houdt ;)). Eet smakelijk!
> RECEPT: Pizza met 35(!) % minder calorieën
> RECEPT: Oreo cookie dough in 5 minuten
> RECEPT: Zo fix je zelf truffelfrietjes