Stijlicoon van deze week: Twiggy

Lesly hornby, beter bekend als: Twiggy, is een Brits supermodel, actrice, zangeres en hét icoon van de jaren 60.

Twiggy was een heel succesvol model en stond in veel verschillende modebladen. Haar iconische uiterlijk en haar bijnaam “Twiggy” had ze te danken aan haar dunne bouw, haar grote ogen, haar lange wimpers en haar jongensachtige kapsel. Op haar foto’s staat ze vaak in ongewone poses, waardoor haar foto’s heel artistiek overkomen. Na vier jaar model te zijn geweest zei ze “je kan niet je hele leven een kleerhanger zijn” en ging ze verder met haar carrière als actrice.

Ze is en was nog steeds een waar icoon en daarom ons stijlicoon voor deze week. Haar kledingstijl valt te omschrijven als klassiek en jeugdig, door de verschillende kleurcombinatie’s en klassieke kledingstukken, zoals de A-lijn mini jurken.

Wij hebben onze favoriete looks op een rijtje gezet en laten je zien dat ze, ook op oudere leeftijd, er nog steeds geweldig uitziet:

En nog steeds…

In mei 2019 is ze benoemd tot “Dame commandeur van het Britse rijk (DBE)” door haar verdiensten in de mode- en kunstwereld en omdat ze zich inzet voor goede doelen. Ze werd hiervoor geridderd door prins Charles.