Vandaag is niet alleen een fantastische dag qua weer, het is ook nog eens Moederdag. Dé dag om je moeder (letterlijk) in het zonnetje te zetten. Vandaag is ook de dag dat je sowieso met je moeder terugblikt op vroeger. Je beseft je ineens dat je het ontzettend treft met zo’n moeder als de jouwe. Een van die redenen waarom je het treft met jouw moeder? Omdat ze je de beste stijllessen heeft geleerd (of niet, dat kan ook natuurlijk). Dit zijn de fashion trucs die we van onze moeders hebben geleerd:

Les 1: “Comfort and confidence is key”

Je moet nooit iets aantrekken waar je je niet comfortabel in voelt. Kies voor comfy looks waar je je heerlijk in voelt. Op deze manier straal je ook meteen confidence uit! #whoruntheworld

Les 2: “Classics zijn classics voor een reden”

En zo is het. Classics zijn niet voor niets elk jaar weer populair. Elk seizoen heeft z’n classics en we hebben er sowieso allemaal wel een paar in de kast hangen. Deze items zijn echte investment pieces en kun je gewoon elk jaar weer opnieuw kopen.

Les 3: “Je hoeft je niet te kleden naar je leeftijd”

Als je 40 bent hoef je je niet als een vrouw van 40 te kleden. In tegendeel. Dit geldt ook voor andere leeftijden. Eigenlijk kennen we deze style lesson allemaal al. We deden het al toen we 16 waren en heel heel heel graag de kroeg in wilde komen. “Zo zie ik er toch wel uit als 18?” ;-]

Les 4: “Investeer in goede accessoires”

Je kunt outfits altijd upgraden door accessoires. Daarom is het goed om te investeren in accessoires als horloges, statement oorbellen en armbanden. Ze komen altijd van pas and will help you in need.

Les 5: “Koop NOOIT hakken waar je niet op kunt lopen”

Als er iets niet charmant is, zijn het té hoge hakken dragen waar je niet op kunt lopen. Als een pasgeboren hertje over straat is niet bepaald charmant. Je lijkt natuurlijk langer, maar je voelt je er niet sexy op en totaal niet comfy.

Les 6: “Shop je gek tijdens de sale”

De kans dat je moeder vroeger kleding voor je kocht in de sale is heel groot. Je hebt je favo shirtjes veel goedkoper gekocht en bespaart dus geld. De regel is wel: zou je er niet de volle prijs voor over hebben? Koop het dan niet. De kans is groot dat je minder van een € 5,- aankoop geniet dan van iets waar je langer voor hebt gespaard.

Les 7: “Pas altijd alles”

Als je moeder vroeger iets uit de kledingrekken trok wat jij totaal niet leuk vond, zei ze altijd: “trek even aan, je moet het aanzien”. Boos dook je weer het pashokje in en trok je ’t aan. Stiekem wist je dat je moeder toch wel weer gelijk had.

Les 8: “Als het kapot is, strijk je er gewoon een patch op?”

Vonden we toen vre-se-lijk (tenzij het ging om onze favoriete cartoon). Nu het een trend geworden is hebben we er to-taal geen problemen meer mee. Thanks mom!

Meer lezen over mommy?
8 signalen dat je op je moeder gaat lijken
De foute fashion beslissingen van je moeder vroeger

 PHOTOCREDITS : AMORDEMAMA
(Visited 405 times, 1 visits today)