Stijllessen die je van je moeder hebt geleerd

Tijdens je opvoeding zijn er momenten met je moeder die je nooit meer vergeet. Denk aan het moment dat je met je piepkleine voetjes in de high heels van mama gleed, het sneaken in de make-up tas en jezelf volhangen met de allermooiste kralenkettingen (dat dacht je toen tenminste). Trust us, we’ve all been there. Onze allereerste stijlmomenten waren hoe dan ook onder invloed van onze mama.

Grote sterren zoals Kate Hudson, Gwyneth Paltrow en Meryl Streep geven met trots toe hoe hun stijlgevoel gecreëerd is tijdens hun opvoeding. Kate Hudson ziet het als een compliment wanneer ze wordt vergeleken met haar moeder: “To me, it is an honor, she’s the epitome of beauty: She’s beautiful aesthetically, but she is a beautiful mother too.” Speciaal voor moederdag bedanken we onze mama opnieuw voor alle fantastische dingen die ze heeft gedaan en natuurlijk het briljante stijlgevoel!

Want je beseft je ineens dat je het ontzettend treft met zo’n moeder als de jouwe. Een van die redenen waarom je het treft met jouw moeder? Omdat ze je de beste stijllessen heeft geleerd (of niet, dat kan ook natuurlijk). Dit zijn de stijllessen die we van onze moeders hebben geleerd:

1. Comfort and confidence is key

Je moet nooit iets aantrekken waar je je niet comfortabel in voelt. Kies voor comfy looks waar je je heerlijk in voelt. Op deze manier straal je ook meteen confidence uit! #whoruntheworld

2. Classics zijn classics voor een reden

En zo is het. Classics zijn niet voor niets elk jaar weer populair. Elk seizoen heeft z’n classics en we hebben er sowieso allemaal wel een paar in de kast hangen. Deze items zijn echte investment pieces en kun je gewoon elk jaar weer opnieuw kopen.

3. Je hoeft je niet te kleden naar je leeftijd

Als je 40 bent hoef je je niet als een vrouw van 40 te kleden. In tegendeel. Dit geldt ook voor andere leeftijden. Eigenlijk kennen we deze style lesson allemaal al. We deden het al toen we 16 waren en heel heel heel graag de kroeg in wilde komen. “Zo zie ik er toch wel uit als 18?” ;-]

4. Investeer in goede accessoires

Je kunt outfits altijd upgraden door accessoires. Daarom is het goed om te investeren in accessoires als horloges, statement oorbellen en armbanden. Ze komen altijd van pas and will help you in need.

5. Koop NOOIT schoenen waar je niet op kunt lopen

Als er iets niet charmant is, zijn het té hoge hakken dragen waar je niet op kunt lopen. Als een pasgeboren hertje over straat is niet bepaald charmant. Je lijkt natuurlijk langer, maar je voelt je er niet sexy op en totaal niet comfy.

6. Shop je gek tijdens de sale

De kans dat je moeder vroeger kleding voor je kocht in de sale is heel groot. Je hebt je favo shirtjes veel goedkoper gekocht en bespaart dus geld. De regel is wel: zou je er niet de volle prijs voor over hebben? Koop het dan niet. De kans is groot dat je minder van een € 5,- aankoop geniet dan van iets waar je langer voor hebt gespaard.

7. Pas altijd alles

Als je moeder vroeger iets uit de kledingrekken trok wat jij totaal niet leuk vond, zei ze altijd: “trek even aan, je moet het aanzien”. Boos dook je weer het pashokje in en trok je ’t aan. Stiekem wist je dat je moeder toch wel weer gelijk had.

 8. Als het kapot is, strijk je er gewoon een patch op

Vonden we toen vre-se-lijk (tenzij het ging om onze favoriete cartoon). Nu het een trend geworden is hebben we er to-taal geen problemen meer mee. Thanks mom!

Meer lezen over mommy?
8 signalen dat je op je moeder gaat lijken
De foute fashion beslissingen van je moeder vroeger