THE CHAIR: Belangrijke haarvragen, nu beantwoord!

Vanaf nu vind je op MonStyle twee wekelijks een column van hét online beauty platform: The Chair! Want: je outfit kan nog zo goed zijn, maar je haar mag zeker niet achterblijven. Prepare for de fijnste tutorials, de mooiste kapsels en de beste tips van dé hair professionals. Als je haar maar goed zit, right?

Je kent het wel, er zijn van die haarvragen waar je graag antwoord op wilt hebben. Of het nu gaat om jouw krullen die niet mooi blijven of hoe gebruik je nou eigenlijk die beach spray die je pas hebt gekocht? Elke keer terug gaan naar jouw salon en kapper waar je deze producten vandaan hebt is niet echt een efficiënte oplossing.

Wij geven je alvast wat tips op een aantal belangrijke haar vragen die iedereen wel een beetje kan gebruiken!

  1. Je hoort en leest zo veel maar hoe zit het echt? Kijk naar hoeveel shampoo je gebruikt. En deel dat nu door tweeën. Slechts het formaat van een stuiver is al genoeg. Ja, ook voor lang haar. Je haar wassen met shampoo verwijdert eerst vuil en vettigheid van je haar, om vervolgens ook de essentiële oliën en vetten op je hoofdhuid aan te pakken. Terwijl deze juist belangrijk zijn ter bescherming van je haar. Shampoo die ‘hydrating’, ‘curl defining’ of ‘color protection’ op het label hebben staan zijn relatief milder. Als je haar heel droog en pluizig is, kun je shampoo ook achterwege laten. Spoel je haar eerst wel heel goed met warm water en gebruik daarna conditioner.
  1. Clip je de onderkant van je haar vast in de krultang en draai je hem daarna omhoog? Niet meer doen! Dit creëert een veel te gestileerde krul en beschadigt de al fragiele uiteindes van je haar. Voor een natuurlijk effect doe je het andersom. Pak een pluk haar en draai de pluk om de tang. Je haar heel plat om de krultang wikkelen creëert een klassieke pijpenkrul. Krul het puntje niet mee, maar houdt deze gewoon vast (behalve als je een hele fijne krul zet). Houd vervolgens de krultang niet de hele tijd op dezelfde plek, maar beweeg hem een beetje heen en weer. Zo verdeel je de hitte beter over de hele pluk.

  1. Hoe gebruik ik hairspray? Goede haarsprays zorgen ervoor dat je haar niet aan elkaar blijft plakken, mits je de spuit op tenminste 30 centimeter afstand van je hoofd houdt en constant op een andere plek sprayt. Toch last van ‘stokjes haar’? Grote kans dat je of goedkope haarspray gebruikt, of de bus niet ver genoeg van je haar houdt.

Heb jij ook een vraag waar je de hulp van onze professionals voor nodig hebt? Stuur nu al jouw haar en/of make-up vragen naar ask@the-chair.nl

READ NEXT:
De 10 meest gemaakte fouten bij het wassen van je haar
Dit zegt je gespleten haarpunt!
Zo heb je perfect haar als je opstaat

Source: Fashion Gone Rogue