Dit zegt je gespleten haarpunt!

Every once in a while willen (en moeten) we naar de kapper. Het is te lang, te dun of je wilt gewoon die gespleten haarpunten weg hebben. Want daar irriteer je je mateloos aan. Wist je al dat gespleten haarpunten jou iets proberen te zeggen?

De basic gespleten haarpunt
Dit is het meest voorkomende soort. Deze vorm laat zien dat je haar meer voedsel nodig heeft. Kies voor een shampoo die speciaal gebaseerd is op het helen van gespleten haarpunten.

De mini gespleten haarpunt
Deze vorm is het stadium vóór de basic gespleten haarpunt. Het laat dus zien dat je haarpunt meer voedsel nodig heeft. Probeer evengoed een shampoo te gebruiken die gespleten haarpunten heelt.

De vork
Deze gespleten haarpunt komt niet vaak voor. Hij is ook anders dan de basic- en mini gespleten haarpunt. Deze gespleten haarpunt lijkt op een vork omdat het 3 punten heeft. Jouw haar heeft meer diepe behandelingen nodig van conditioners en maskers.

De boom
Er is meer schade ontstaan aan de ene kant van de haarvezel dan de andere kant. Jouw haar heeft ASAP een kappersbezoek nodig! Na het kappersbezoek is het verstandig om producten te gebruiken die slijtage bij haarpunten
 tegengaat.

De kaars
Bij de kaars is er sprake van slijtage aan de onderkant van de haar. Je haar wordt aan de onderkant dunner. Om dit te voorkomen is het handig om producten te gebruiken waar olie in zit. Dit voedt het haar en zorgt ervoor dat het haar niet snel slijt. 

De knoop
Dit is een veel voorkomende soort bij vrouwen met krullen. Krullen zijn natuurlijk “verward” en hierdoor komen ze in de knoop. Als je haar in de knoop zit en je borstelt het, breekt je haar af. Om dit te voorkomen moet je juist “de hele dag door” borstelen. Hoe vaker je borstelt, hoe beter je haar wordt.

READ NEXT:
Festival haar maak je zo
Was je haar hiermee voor glanzend en sterk haar!
4 lazy-girl haar hacks van modellen

Source: Helloglow