Tutorial: zo maak je de chique sleek bun

Of het nou een half bun, een braided messy bun of een prachtige Parisian bun is, wat ons betreft zit je altijd goed met een knappe knot. Omdat wij er geen genoeg van kunnen krijgen (en jij hopelijk ook niet!), laten we je vandaag een wat chiquere uitvoering van de bun zien: de sleek bun genaamd. De perfecte combinatie tussen elegant en cool en zéér geschikt voor feestjes, diners of gewoon voor naar je werk! Hoe je dit exemplaar in jouw lokken krijgt? Wij leggen het je haarfijn uit.

Tutorial: zo maak je de chique sleek bun

 

Stap 1: spuit je haarborstel met haarlak in. Dit voorkomt pluizig haar (je leest hier de oplossing tegen statisch haar) en geeft wat extra glans aan je lokken.

Stap 2: borstel je haar strak naar achteren en maak een lage paardenstaart (het elastiek zit ongeveer ter hoogte van je nek). Voor extra glans smeer je een beetje stylingcrème in de paardenstaart.

Stap 3: verdeel de paardenstaart in twee gelijke delen en bind aan de onderkant van beide plukken een elastiek.

 

Stap 4: je steekt vervolgens verticaal een schuifspeldje door de twee elastieken heen.

Stap 5: pak de uiteinden van het schuifspeldje van een pluk vast en rol deze samen met je haar langzaam omhoog (tot aan het eerste elastiek). Zet de rol met een paar schuifspeldjes vast.

Stap 6: doe hetzelfde met de andere pluk en draai de pluk daarna door de al vastgezette pluk heen. Zet deze vervolgens ook vast met schuifspeldjes.

You’re done! Het enige wat je nog moet doen is een beetje haarlak in je haar spuiten voor wat extra stevigheid.