Er heerst al een tijdje een trend in haar-land: de half bun. Een knotje bovenop je hoofd waarvoor je maar de helft van je haar gebruikt, de rest blijft quasi nonchalant hangen. We hebben het idee dat deze hair do vrij per ongeluk is ontdekt. De dame (of heer, dit kapsel is ook erg populair onder mannen!) in kwestie stond waarschijnlijk zijn of haar tanden te poetsen en wilde voorkomen dat er tandpasta in het haar bleef hangen. De slordige, halve knot bleek eigenlijk best cool te zijn en voilá: een trend is geboren. De half bun (of ook wel fun bun genoemd) is waarschijnlijk het állermakkelijkste kapsel ever. Je moet alleen natuurlijk wel even weten hoe je zelf de mooiste variant maakt. Wij laten je zien hoe je in een paar eenvoudige en snelle stappen de perfecte half bun creëert.

Zo maak je de perfecte half bun

beeld

De voorbereiding: de half bun werkt eigenlijk het best met haar dat één of twee dagen geleden is gewassen. Als je haar te schoon is, is het vaak te zacht en gaat de knot te netjes zitten. Je wil uiteindelijk een messy, nonchalant effect creëren en dat werkt beter op net-niet-schoon-haar. Je kunt je haar eventueel nog wat extra structuur geven door wat texture powder of beach spray te gebruiken.

Stap 1: Verdeel je haar in tweeën, waarbij de scheiding ongeveer bij je oren begint. Het bovenste deel loopt van je oren naar bovenop je hoofd. Pak dat deel niet te ver naar achteren, want dan wordt het een heel gedoe om je knot bovenop je hoofd te krijgen.

Stap 2: Maak een staart van het bovenste deel. Let er op dat je dit niet te netjes doet, er mogen wat losse plukjes zijn en als je staart iets uit het midden zit is dat allemaal niet zo erg. Onthoud: hoe meer het er uit ziet alsof je zomaar wat hebt gedaan, hoe beter.

Stap 3: Wikkel je elastiekje nog één keer om je haar alsof je een staart maakt, maar trek het haar er niet helemaal doorheen. Je krijgt zo een dubbel geslagen staart of knotje! Trek het haar er niet te ver doorheen, dan wordt de knot te groot en gaat ‘ie hangen. Het overige haar laat je gewoon onder de knot hangen.

Stap 4: Als je je stoort aan het elastiekje kun je wat haar er omheen draaien en dit vastzetten met een schuifspeldje. Maak het haar nog wat rommeliger met je handen en fixeer alles met wat haarspray. Tadáá: de perfecte half bun!

 

(Visited 5,693 times, 1 visits today)