Uitstellen, doen de meeste succesvolle mensen

Veel mensen zien procrastinatie, oftewel uitstelgedrag, als iets negatiefs. Dit omdat je veel dingen voor je uitschuift. Ook wordt de uitspraak ‘van uitstel komt afstel’ vaak gebruikt. Maar het blijkt juist dat mensen die uitstellen juist succesvoller zijn. Dat komt hierdoor:

Je bent een creatieve denker

Je schuift de dingen die je moet doen voor je uit waardoor je er dus uiteindelijk minder tijd voor hebt. Hierdoor moet je creatief denken om je taken alsnog af te krijgen. Hierdoor leer je creatief denken en dit is bij iedere baan heel erg handig. Jij denkt net even anders dan anderen.

Prioriteiten stellen is jouw ding

Je schuift dingen voor je uit, maar doet de echt belangrijke dingen die je moet doen wel eerst. En de rest komt later wel. Zie, dit is het stellen van prioriteiten op zijn best. Als je later begint met de ‘onbelangrijkere’ zaken, komt het vaak voor dat die zaken helemaal niet nodig meer zijn. Onnodig dus!

Je doet dingen die je leuk vindt

Het overgrote deel van de dag doe je dingen die je leuk vindt en die ene minder leuke taak, ach die komt morgen wel. Je regelt je zaakjes echt wel, alleen vaak op het laatste moment. Door die leuke dingen ben je super gelukkig, een echte levensgenieter en succesvol in de dingen die je wél doet.

Je bent goed in presteren met deadlines

Onder tijdsdruk presteer jij het best, waar andere mensen juist falen. Moet iets morgen af zijn? Dan begin jij nu, maar afraffelen doe jij niet. Een drukke baan met deadlines is dus niet iets waar jij nee tegen zou zeggen, je gaat de uitdaging juist aan. Je doet nu eenmaal niet anders!

Wil je toch stoppen met uitstellen?
Door deze tips stop je met uitstellen!

PHOTO CREDITS : UNKNOWN