Waarom succesvolle vrouwen nog steeds single zijn

‘Waarom ben jíj nog single?’, ‘Wanneer zien we jouw vriend eens?’- Deze vragen heb je waarschijnlijk al meerdere keren naar je hoofd geslingerd gekregen. Iedereen om je heen zit in een happy relatie en gaat settelen. Een aantal van je vriendinnen praten je zelfs de oren van je kop over huwelijksaanzoeken, trouwerijen en baby’s. Heel leuk allemaal, maar waar is jouw prins op het witte paard? Je bent hartstikke ambitieus, gezellig en ziet er ook nog eens goed uit. Eigenlijk weet je zelf ook niet goed waarom je single bent. Maar er zijn dus een aantal redenen waarom jij, als succesvolle vrouw, nog single bent. Wij vertellen je waarom.

Zelfstandiger

Jij als succesvolle vrouw bent zelfstandig en hebt geen man nodig die je helpt. Je kan prima voor jezelf zorgen en weet hoe je jezelf moet onderhouden.

Carrière komt op de eerste plaats

Jij als slimme, succesvolle vrouw vindt het belangrijk om carrière te maken voordat je wil gaan settelen. Dit zorgt er misschien ook wel voor dat je niet echt ‘op zoek’ bent naar iemand, totdat het moment is gekomen dat jij daar aan toe bent.

Zelfverzekerd

Omdat jij precies weet waar jij (op het gebied van werk) mee bezig bent, kom je lekker zelfverzekerd over. Dit kan mannen wel eens onzeker maken en een reden zijn om je niet aan te spreken. Types die je dan weer wel aanspreken zijn de jagers. Vaak zijn dit de foute types die maar op één ding uit zijn. En daar zit jij natuurlijk niet op te wachten.

Mannen gaan ervan uit dat je al bezet bent

“Zo’n knappe, ambitieuze vrouw, wie wil dat nou niet?” Hierdoor kan het zijn dat een man minder snel op je afstapt.

Single zijn is zo erg nog niet.
Waarom single zijn gezond voor je is

Netflix? Hell yes!
TV-tip: Dit komt er in maart allemaal op Netflix

 

PHOTO CREDITS SHUTTERSTOCK