Vintage tassen shoppen voor dummies

Vintage is hip en hartstikke duurzaam, dus beter gaat iedereen aan de vintage. Maar slim en handig vintage tassen shoppen is niet voor iedereen weggelegd. Jij hebt vast ook een vriendin die altijd de meest toffe vintage vondsten doet. Alleen kom je zelf niet verder dan wat accessoires… Die ene tas blijft jouw doel! Geen nood, wij hebben wat handige tools zodat ook jij voortaan de pareltjes vindt.

We beginnen bij het begin. Want wat is vintage nu eigenlijk? Vintage is een verzamelnaam voor producten die binnen een bepaalde stijlperiode vallen. Deze producten zijn minimaal 25 jaar oud en maximaal 100 jaar oud. Kwalitatief gezien zijn vintage tassen vaak van betere kwaliteit en blijven ze voor een langere tijd mooi. Zo zien wij bijvoorbeeld dat de welbekende Chanel tassen vóór 2008 met 24 karaat goud hardware gemaakt werden. Deze tassen zijn ontzettend waarde vast en stijgen zelfs elk jaar in waarde. De tassen zijn stuk bij stuk handgemaakt met ontzettend veel aandacht en oog voor detail. Doordat deze tassen over het algemeen van mooie lederen en andere kwalitatief goede materialen zijn gemaakt kunnen we ze sustainable noemen. Met de aankoop van zo’n tas weet je dat je het voor een lange tijd kan dragen. Deze duurdere items zijn vaak ook niet seizoensgebonden, ze kunnen het hele jaar door gedragen worden.

Gericht te werk gaan

Belangrijk om te weten is dit: óf je gaat naar sites en winkels waar het zoekwerk al is gedaan door iemand die daar kijk op heeft. Óf je zoekt zelf tussen al het aanbod op Marktplaats, eBay en tweedehands markten. Als je zelf gaat zoeken dan zijn dit handige tips: bedenk wat je mooi vindt. Bijvoorbeeld een bepaald merk of soort tas. Van daaruit ga je zoeken want dan heb je een afgebakend kader en kun je als je bijvoorbeeld online zoekt duidelijke zoekwoorden formuleren.

Dus hoe gerichter je start, hoe beter. Ook bedenk je van tevoren wat je er maximaal voor wil betalen en alles boven dat bedrag laat je aan je voorbij gaan.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Als dat zelf zoeken niks voor jou is ga je naar sites of winkels waar dat zoekwerk dus al voor je is gedaan. Dat is makkelijk voor als je geen flauw idee hebt waar te beginnen. Dan ben je bij L’Étoile Luxury Vintage aan het juiste adres. Zij hebben naast twee winkels in Amsterdam een online webshop en een mooie samenwerking met de Bijenkorf waar de items zijn te vinden in bijna alle locaties. Super toegankelijk met daarnaast een uniek aanbod van exclusieve tweedehands designertassen en accessoires in een ongedwongen sfeer. Ook zijn zij hebben zij de kennis in huis om jou goed te adviseren. Zo deelt L’Étoile ook online blogs met o.a History of the brand en designer nieuwtjes. Perfect als jij nog even wat research wil doen voordat je die ene tas aanschaft. 

Dus… welke vintage tas staat op jouw verlanglijstje?

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Étoile Luxury Vintage (@etoile_luxury_vintage)