The Collection One: Een duurzaam lifestyle brand

Duurzame mode is niet altijd even makkelijk om te vinden. Veel bedrijven zeggen namelijk dat ze duurzaam zijn, maar is dit wel echt zo? De mode-industrie is de op een na meest vervuilende industrie in de wereld. Om deze reden wordt duurzaamheid door veel merken gezien als een “trend”. Wij stellen daarom iedere donderdag een modemerk aan je voor dat écht duurzaam is. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten: The Collection One.

The Collection One

The Collection One is een webshop opgericht door Lisa Schotman en bedoelt voor de bewuste consument. The Collection One verkoopt duurzame merken en vintage items in een transparante online winkel.

https://www.instagram.com/p/B7dA39hl_0q/?utm_source=ig_web_copy_link

The Collection One is een transparante online webshop. Zo hebben ze een heel overzicht van alle merken die ze verkopen en vertellen ze erbij wat de essentie is van het merk. Naast kleding verkopen ze ook accessoires en interieur items.

Ook hebben ze een heel overzicht met materialen die The Collection One verkoopt in hun collectie.

De materialen die The Collection One verkopen zijn:

  • bamboe

bamboe is een materiaal dat goed ademd en lang mee gaat zowel in kleur als in textuur. Het is een snelgroeiende plant en verbruikt maar weinig water.

  • jute

Jute laat een lage co2 en watervoetafdruk achter. Jute is biologisch afbreekbaar en daarom een erg duurzaam product

  • organisch katoen

Biologisch katoen is een materiaal dat geteeld wordt op een manier die weinig impact heeft op het milieu. het verminderd geen bodemvruchtbaarheid en verbruikt 70% minder water dan normaal katoen.

  • veganistisch leer

The Collection One verkoopt onder andere het merk Matt & Natt, een merk dat tassen verkoopt die van vegan leer zijn gemaakt. Tijdens de productie van dit materiaal worden er geen dieren levens afgenomen en worden er stoffen gebruikt die veel minder schadelijk zijn voor het milieu dan echt leer.

  • zijde

Zijde is een natuurlijk materiaal dat wordt gemaakt van cocons. Het materiaal bestaat uit vezels en filamenten en is daarom een duurzaam product.

  • tencel

Tencel is een 100% duurzaam en natuurlijk product. het is gemaakt van cellulose uit eucalyptushout. Dit hout komt uit bossen, waar voor elk gebruikte boom, een nieuwe wordt geplant.

Begin maart zal The Collection One haar deuren openen in de Czaar Peterstraat, number 128. Welke datum het precies zal worden is nog niet bekend dus hou hun instagram in de gaten!

https://www.instagram.com/p/B4pIqb0l9tz/?utm_source=ig_web_copy_link

Onze favorieten uit de collectie:

Meer duurzame modemerken? Check dan deze pagina.