Waarom je je lunchbreak echt niet mag overslaan

Nog even iets afmaken, even snel dat mailtje de deur uit sturen en dan gaat de telefoon. Ondertussen werk je een broodje naar binnen en knal je de volgende mail eruit. We doen het veel te vaak; de lunchbreak overslaan.

Dus even een reminder voor iedereen: uit onderzoek is gebleken dat het heel belangrijk is om even weg te zijn van je bureau om op te laden. Even pauze nemen is van groot belang voor je productiviteit. Mensen die een lunchbreak nemen, hebben meer energie. Ze zijn gemotiveerd om terug aan het werk te gaan en hebben een groter concentratievermogen.

Werksessies van 90 minuten
Psychologen onderzochten de lunchpauze kwestie. Ze kwamen erachter dat mensen het beste werken in sessies van 90 minuten met een kleine pauze tussendoor. Een break in de middag zorgt ervoor dat je veel productiever en effectiever werkt.

Hoe dat je dat?
Om de 90 minuten pauze nemen veel? Dat valt wel mee. Loop even naar collega’s om te kijken hoe het bij hen gaat, doe een boodschap voor kantoor of bel even een vriendin. Het hoeft geen lange pauze te zijn. Als je maar even weg bent van je scherm.

READ NEXT
Dit zijn de meest stressvolle banen die je kunt hebben
Liever langer slapen? Tijd besparen in de ochtend doe je zo!
Recept: healthy lunch salades