Zo zorg je voor je verlovingsring

Een verlovingsring staat in eerste instantie natuurlijk als symbool voor liefde, maar daarnaast is het ook zeker kostbaar. Daarom is het belangrijk dat je goed zorgt voor je ring. Zodat je hem (als alles goed gaat) hem nog járen kan dragen.

1. Laten reinigen

Kijk, als je iedere dag de ring draagt dan is het niet meer dan logisch dat je dit gaat zien. De edelstenen van het sieraad kunnen naar verloop van tijd doffer worden. Laat daarom minimaal een keer per jaar je ring professioneel reinigen. Zo kan je er het langst van genieten.

2. Houd de ring schoon

Tussendoor kan je hem natuurlijk ook zelf schoonmaken en oppoetsen. Je kan hem het beste schoonmaken met wat warm water en een schoonmaakmiddel dat niet schuurt. Spoel hem daarna goed af met warm water. Wanneer je ring weer droog is, kan je de ring oppoetsen met een speciaal poetsdoekje. Zo krijgt je ring haar glans terug en is ie weer helemaal als nieuw.

3. Weet wanneer je de ring beter af kan doen

Het liefst wil je je ring elke dag dragen, maar op sommige momenten kan je hem toch beter even af doen. Zo beschadigt je ring minder snel. Wanneer je hem beter niet kan dragen? Tijdens het sporten, slapen, schoonmaken, het aanbrengen van make-up en je wil ook even opletten met parfum. Het klinkt misschien veel, maar het is zeker de moeite waard om hierop te letten. Je wilt immers niet dat je ring verkleurd.

4. Weet wanneer je de ring juist WEL kan dragen

Je kan het je misschien niet voorstellen, maar toch zijn er veel vrouwen die na verloop van tijd hun ring niet meer dragen, hem ergens in een hoekje neerleggen of zelfs kwijtraken. Om te voorkomen dat je ook zo wordt, is het belangrijk dat je met jezelf afspreekt om altijd (maar echt, ALTIJD) je ring terug te stoppen in haar doosje.

READ NEXT
Tijd voor een verlovingsring? Hier wil je kijken
Hier moet je op letten bij het kopen van een diamanten ring
De nieuwste trend op het gebied van ringen

PHOTO CREDITS SHUTTERSTOCK