Waarom je jouw douchespons nu weg moet gooien

Hij lijkt geweldig. De douchespons laat je zeep zo lekker schuimen en het haalt de dode huidcellen weg zonder dat je een scrub hoeft te gebruiken. Hoe handig! Helaas hebben we slecht nieuws voor jou en je douchespons. Hij moet weg, hup in de prullenbak ermee.

Natuurlijk moet je zelf weten of je de geliefde spons wilt houden of niet, maar het blijkt dat deze spons eigenlijk heel slecht voor je is. Waarschijnlijk heb je al eens een keer eerder gelezen dat er heel veel bacteriën in deze spons zitten en waarschijnlijk boeide je dat helemaal niks. Nou het wordt nog mooier dan dit. Deze spons kan er voor zorgen dat je hele nare infecties krijgt. Hoezo dan?

Nou we weten dat deze spons de dode huidcellen weghaalt en ook weten we dat de meeste van die huidcellen het doucheputje in verdwijnen. Helaas blijven er ook dode huidcellen in die spons zitten. Dit gepaard met de warmte in de douche zorgt er voor dat er echt vreselijk veel bacteriën ontstaan waarmee jij daarna je lichaam weer ”schoonmaakt”. BAH!

Wat moeten we nou zonder onze douche puff? Gewoon lekker scrubben! Als jij en de spons echt niet zonder elkaar kunnen, koop dan regelmatig een nieuwe! Koop jouw nieuwe douchespons hieronder! 

READ NEXT
OMG: Hierom moet je dus altijd eerst nieuwe kleding wassen
Dit maakt douchen nog veel fijner
De meest gemaakte fouten tijdens het douchen

[show_shopthepost_widget id=”2125811″]

PHOTO CREDITS: blogg.skonahem.com