Een opgeruimde make-up stash doe je zo

Wordt jij ook een beetje overwhelmed als je je make-up tas openmaakt? Door alles in een tas te gooien zie je door de bomen het bos niet meer en duurt het iedere keer nog langer om je klaar te maken in de ochtend (dus, wil je weten hoe je tijd kunt besparen klik dan hier). Tijd voor wat spring cleaning dus! Hiermee bedoelen we natuurlijk niet alleen je kledingkast, maar ook je make-uptas. Hoewel je misschien afscheid moet nemen van oude producten die misschien wel over datum zijn, heb je zo meer ruimte om nieuwe producten te kopen. Deze producten gebruiken de pro’s.

Gebroken

Je begint natuurlijk altijd met het checken welke producten kapot zijn. We hebben allemaal wel een blush die gebroken is en een hele rommel achterlaat in je make-uptas. Dus tossen die handel. Als het een duurder product is, is het misschien zonde om weg te gooien. Dan kun je het back to life brengen door het gebroken make-up te fixen.

Houdbaarheid

Daarna is het belangrijk om te checken of je make-up nog wel goed is. Wie weet is die foundation die je iedere dag gebruikt allang over datum en is dit een van de redenen waardoor je last krijgt van puistjes.

Bacteriën

Hoewel de meeste poedermake-up een tijdje meegaat, kunnen er wel bacteriën op zitten. Daarom is het belangrijk dat je poedermake-up (zelf je oogschaduw) om de paar weken te sprayen met alcohol. Je kunt destillerende alcohol gewoon vinden bij de drogisterij. Giet dit in een leeg spray flesje en spuit dit over je producten (lippenstiften kunnen natuurlijk ook). Doe de deksel er niet op en laat het drogen.

All-in-one

Een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat je make-uptas in het vervolg niet overloopt is door paletten te kopen. Niet alleen oogschaduw kun je kopen in paletten, maar ook ander make-up. Zo zijn er gewoon contoursetjes te vinden waar een bronzer, blush en highlighter all-in-one zijn. Zo hoef je in plaats van drie producten er maar één mee te nemen. Ben je nog niet zo bekend met contouren? Lees er hier alles over.

Kwasten

Wat heb je aan schone en opgeruimde producten zonder schone kwasten? Niets dus. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig (het liefst één keer per week) je kwasten schoonmaakt. Zo voorkom je niet alleen dat je onnodig bacteriën op je gezicht smeert, maar ziet je make-up er ook veel beter uit. Iets te lang gewacht met het schoonmaken van je kwasten? Dan is het misschien tijd om nieuwe te kopen.

Upgraden

Als je net zoals wij iedere keer weer thuiskomt met een nieuwe lipstick, wordt het misschien wel tijd om te upgraden. Kies bijvoorbeeld voor desk organizers. Dit zijn transparante bakjes met handige lades, zodat je make-up stash altijd netjes en organized blijft. En je bureau krijgt er meteen een beauty guru look van.

[show_shopthepost_widget id=”2603044″]

Was de tas

Last but not least, zorg ervoor dat je make-up tas lekker schoon is. Na een tijdje gaan daar bacteriën en stukjes make-up inzitten en zo worden je schone producten en kwasten weer snel vies. Gooi het in de wasmachine en als het echt niet meer te redden valt kun je altijd een nieuwe kopen. Wij raden je aan om voor een plastic versie te gaan. Zo kun je meteen zien wat er in zit en met een doekje erdoor is die weer helemaal schoon.

[show_shopthepost_widget id=”2603036″]

 

Nu wil je natuurlijk weten welke make-up the bomb zijn
Broke or Bargain – deze make-up dupes ken je nog niet!
Zo blijft je make-up écht de hele dag (en nacht!) zitten