Wat houdt SPF nu eigenlijk in?

Zonnen doen we allemaal weleens! De een houdt het na een paar uur al voor gezien en de ander kan zonder enige moeite de hele dag liggen bakken. Helemaal prima, zolang je maar wel zonnebrandcrème gebruikt! Maar die SPF-factor die daar nu telkens op staat: wat houdt het eigenlijk in en waarom heb je het nodig? Dat leggen we je graag uit.

Wat houdt het in?
De betekenis van SPF is Sun Protection Factor. Deze zogehete factor geeft aan welke bescherming een product tegen de zon geeft. De beschermingsfactor van zonnebrandcrème moet met zorg worden gekozen en moet ook goed aansluiten op je huidtype wil hij z’n werk juist doen! Zo kun je op een zo veilig mogelijke manier zon verdragen. De huid kan een maximale dosis UV-straling per dag aan, dit verschilt uiteraard per huidtype. Dit heeft met kleur en de dikte van je huid te maken.

Waarom heb je het nodig?
Wanneer je je 15 tot 30 minuten zonder beschermingsfactor aan de zon blootstelt, kan dat heel positief zijn. Blijf je echter langer in de zon, dan loop je risico’s op het gebied van huidbeschadiging op. In het ergste geval kan het zelfs leiden tot huidkanker. Een no go dus!

Hoe werkt het?
Iedere zonnebrandcrème heeft een bepaalde beschermingsgraad. Deze staat natuurlijk altijd op de verpakking vermeldt onder SPF-factor. Deze geeft het aantal malen aan dat je met het product langer in de zon kunt blijven zonder te verbranden, vergeleken met de periode waarin je helemaal geen zonnebrandmiddel zou gebruiken. Heb je een zeer bleke huid en kun je bijvoorbeeld maar 5 minuten in de zon zitten zonder te verbranden? Met een beschermingsfactor 10 (low) kun je dan 50 minuten in de zon blijven zitten en met factor 15 (medium) een uur en 15 minuten. Met factor 30 (high) ben je in dat geval 2,5 uur beschermd.

Echter heeft een zonbescherming geen cumulatief effect: dus het beschermt eenmalig voor een aantal uur en tussentijds smeren betekent niet dat je vanaf dat moment weer “uren bijkoopt” en dus onbeperkt beschermd bent. Tussentijds bijsmeren is wel heel belangrijk want de beschermende laag slijt binnen een aantal uur. Dit wordt versneld door bijvoorbeeld het dragen van kleding, in het zand liggen en zwemmen. Ook ondanks waterproof producten!

De juiste producten
hannah Sun Protection bestaat uit een serie zonnebrandcrèmes voor het gezicht met daaraan huidverbeterende ingrediënten. Deze zijn toegevoegd voor het beschermen én behouden van een mooie, gezonde huid in de zon. Zo kun je op verantwoorde manier zonnen!

 

shopping-hanna-

Shop de producten hier:

1 FADE TREATMENT // 2 HIGH QUALITY // 3 JUVI PROTECT

READ NEXT:
Waarom een peeling goed is voor je huid!
De ultieme oplossing voor een droge huid!
Deze basics heb je nodig voor jouw huidverzorging