Één van de belangrijkste beautytips OOIT

Er zijn allerlei producten die de veroudering van de huid zouden moeten vertragen. Serums, dagcrèmes, nachtcrèmes, ze zijn allemaal bedoeld om rimpels en fijne lijntjes te verminderen en te voorkomen. Maar wat als we je vertellen dat zonnebrand eigenlijk het beste product tegen rimpels is? Is het dan zo simpel? We leggen het je uit.

Verbranden en beschadiging

Hoewel de zon zorgt voor vitamine D, zijn de zon en je huid zeker geen vrienden. Helaas hebben we dat pas door als we na een hele dag in de zon met een verbrande huid thuiskomen.. Na een paar dagen is de roodheid (en de pijn) wel weer verdwenen, maar wat blijkt? Zonder dat je het door hebt, blijft je huid daarna beschadigd.

Smeer jij je nooit in omdat je toch niet snel verbrand? Ondanks dat je huid niet verbrand aanvoelt, heeft de zon hetzelfde negatieve effect op je huid. Pak voortaan dus toch die fles zonnebrand er maar even bij.

Voorkomen is beter dan genezen

Nu willen we je natuurlijk niet bang maken, maar de (zon)beschadiging van je huid kan op een latere leeftijd zorgen voor fijne lijntjes en zelfs een verslapping of verkleuring van de huid. Als het gaat om huidverzorging, is voorkomen veel belangrijker dan genezen. En je raadt het al, het meest essentiële product is dus: zonnebrand! En niet die (veel te dure) anti-rimpel crème..

Dit betekent natuurlijk niet dat zonnebrand je lijntjes kan laten verdwijnen of ervoor zorgt dat je helemaal geen rimpels krijgt. Het is alleen wel bewezen dat huidbeschadiging door de zon zeker bijdraagt aan een verouderde huid.

Schaduw of zonnebrand?

Er is zelfs een onderzoek uitgevoerd, waarin twee groepen mensen naar het strand gingen. De ene groep kreeg een parasol en de andere groep kreeg zonnebrand. Het resultaat? In de groep mensen die een parasol hadden om zich te beschermen tegen de zon, waren meer mensen verbrand. Zelfs in de schaduw moet je je dus goed insmeren, om huidbeschadiging (en een rode, verbande huid) te voorkomen.

Welke zonnebrand?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten zonnebrand. Als eerste kies je welke factor je wil gebruiken, waarbij een professional je ook kan helpen. Bij veel blootstelling aan zonlicht kan je het beste voor minimaal 30 gaan, maar het liefst voor factor 50 natuurlijk. En geen zorgen, je wordt echt nog wel bruin als je factor 50 gebruikt, dit zijn alleen maar fabels.

Als je je huid echt goed wil verzorgen kies dan voor een zonnebrand met aanvullende ingrediënten. Op deze manier bescherm je niet alleen je huid tegen de zon, maar verzorg je je huid ook nog eens. Bij onze favoriete huidverbeteraar, hannah huidcoach, hebben ze nu een speciale zonnebrand ontworpen: hannah Body Shield.

In deze zonnebrandcrème zitten naast beschermde ingrediënten ook verzorgende ingrediënten zoals glycerine en vitamine E. Deze crème beschermt de huid dus niet alleen tegen UV-straling, maar helpt ook bij het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering.

Als je je huid langdurig gezond, jeugdig en mooi wilt houden, dan is zonbescherming van groot belang. De nieuwe zonnebrandcrème van hannah zorgt voor langdurige zonbescherming, is makkelijk uit te smeren over de huid, trekt snel in én… hij. plakt. niet. Hebben?

Maak jij deze fout ook in de zomer?
> Zet je zonnebril niet op je hoofd, lees hier waarom

Dit doe je tegen een verbrande huid:
> Verbrand? Zo ben je er binnen no time vanaf

Deze producten gaan je helpen:
> Zo breng je zonnebrand opnieuw aan zonder je make-up te verpesten