Wat je NOOIT mag vergeten voordat je gaat slapen

Ooit gehoord van double cleansing? Als je geen idee hebt wat het inhoudt, wil je dat dus echt te weten komen. Het is een methode die Koreaanse vrouwen graag gebruiken (en deze tip wil je ook kennen van de Koreaanse vrouwen). Het is de meest simpele manier om je huidverzorging een boost te geven maar oh zo effectief. We vertellen je graag waarom jij voortaan iedere avond aan double cleansing wil doen!

Dit is het

Je reinigt je gezicht, als je aan double cleansing doet, twee keer. En dan met twee verschillende typen cleansers wel te verstaan. Door het gebruik van een reiniger op oliebasis en een reiniger op waterbasis, kan je veel meer make-up en andere viezigheid van je gezicht af wassen. Je reinigt je gezicht echt grondig waardoor je poriën niet verstopt raken.

Waarom het werkt

Olie kan niet oplossen in water, dat weet je misschien nog wel van je scheikunde proeven van vroeger. De talgklieren in je huid maken ook een vettig olielaagje die op je huid blijft liggen. Het fungeert als een soort lijm voor je poriën. Het laagje hecht zich aan dode huidcellen en andere onzuiverheden en houdt ze diep in je huid vast. Door een olie cleanser als eerst te gebruiken in de ochtend en in de avond als je gaat reinigen, haal je dat vettige laagje goed weg en daarnaast ook make-up. Een water cleanser kan dit veel minder goed. Als je hierna met een cleanser op water basis aan de slag gaat, kunnen de op water gebaseerde onzuiverheden, zoals zweet goed worden verwijderd.

Shoppen maar!

Je kan het best gaan voor reinigers met weinig alcohol als je double cleansing wil gaan toepassen. Deze zorgen er voor dat je huid niet droog wordt en niet geïrriteerd raakt. Met een cleaner met weinig alcohol zorg je er voor dat de natuurlijke olie productie van je huid in balans blijft. Wij hebben de fijnste cleansers op olie en waterbasis voor je uitgezocht. Je shopt ze hieronder.

Heb je vaak een droge huid?
Zo voorkom je een droge huid

Of heb je juist een gevoelige huid?
De beste beauty producten voor een gevoelige huid

Moisturizers wil je aan je beauty stash toevoegen:
Dit zijn de beste moisturizers per huidtype

Op oliebasis

Op waterbasis

PHOTO CREDITS: REALBARBARAPALVIN

BewarenBewaren

BewarenBewaren