Wat we kunnen leren van Alexa Chung

Een bekende naam in de fashion industry is Alexa Chung. Ze heeft diverse campagnes gedaan, op de cover van de Vogue gestaan en zit o-ve-ral front row. Het model, presentratrice, schrijfster en fashion lover is vaak met haar A-list gang en wordt eigenlijk nooit gespot in een slechte outfit. Haar stijl is tom-boy, casual en toch nog een tikkeltje vrouwelijk. We love it en we kunnen nog veel van haar leren. Waaronder dit.

Dungarees zijn niet alleen voor kinderen
Alexa’s stijl is casual en dat laat ze vaak zien door het dragen van een tuinbroek. Soms vrouwelijk door er een gestreepte blouse en hakken onder te dragen. Een paar statement sunnies en klaar is kees.

Loafers zijn hartstikke geschikt voor vrouwen
We spotten Alexa vaak op loafers en boy, wat staat dat haar knap. Het zijn dus niet alleen mannen die deze schoenen goed kunnen hebben. Loafers werken goed met cigarette pants, een of een jurkje.


Als je twijfelt over je outfit: kies altijd voor streepjes just like Alexa does. Ze wordt bijna dagelijks gespot met een gestreept shirt dat in een skinny jeans gestopt wordt, in combinatie met een rokje, of zoals hierboven: een tuinbroek. Voeg een lange jas toe, een paar Dr. Martens of een stel sneakers om de outfit af te maken.

Victorian chic is prachtig
Kijk terug naar de middeleeuwen voor deze stijl. Alexa draagt vaak hoge kragen en velvet en lace jurken als ze voor deze stijl gaat. Als dit niet helemaal jouw ding is kun je alsnog kiezen voor ruches en langere mouwen (waar je je horloge overheen kunt dragen).

READ NEXT:
>
>

PHOTO CREDITS SHUTTERSTOCK