Fashion Styling Secrets: Alexa Chung

Iemands stijl is niet in één woord te vangen, we kleden ons namelijk niet elke dag exact hetzelfde. Vaak hebben we een beetje van het één en een beetje van het ander en komt dit meer of minder tot uiting afhankelijk van onze bui. Als Manon de stijl van haar klanten bepaalt, doet ze dit aan de hand van drie kernwoorden. Met drie woorden kun je namelijk eindeloos combineren: een beetje meer van dit en een beetje minder van dat. Je werkt alleen wel binnen een duidelijk kader, waardoor het totaalplaatje altijd klopt. Andersom kan ook: een bestaande stijl kun je uitsplitsen in drie woorden om zo het geheim achter iemands look te ontrafelen. En die geheimen delen we natuurlijk graag met jullie! Vandaag staat de stijl van it-girl Alexa Chung centraal!

Fashion Styling Secrets

Alexa Chung is een Brits model, presentatrice en redactrice van de Britse Vogue. Daarnaast heeft ze een kledingkast om u tegen te zeggen en is er een Mulberry tas naar haar vernoemd. Ze heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept voor haar feilloze gevoel voor mode en stijl en ze lijkt altijd net iets voor te lopen op alle trends. Ben je al jaloers? Wij wel! Omdat de stijl van Alexa absoluut niet mag ontbreken in het rijtje Fashion Styling Secrets zullen we vandaag haar stijl voor jou ontrafelen!

PREPPY

Alexa Chung is de koningin van de preppy looks, zonder dat deze edge of coolness verliezen. Niks geen saaie schoolmeisjes-look, maar sexy looks met een preppy touch. Alexa is gek op bloesjes; onder jurkjes, truien, blazers en los gedragen: overal zien we kraagjes onder vandaan komen. Ze draagt graag flats of loafers, die het preppy gevoel extra benadrukken. It-girl Alexa heeft ook een voorkeur voor klassieke items, zoals een top met Bretonse streep, jas met klassieke ruit of de altijd-goed trenchcoat.

VINTAGE GRUNGE

Alexa is geen typische rock ’n roll chick, maar haar looks hebben altijd een zweem van grunge in zich. Deze ‘vintage’ grunge is een perfecte tegenhanger voor het preppy gedeelte van haar stijl en zorgt ervoor dat haar looks altijd een bepaalde edge hebben en dat ze een ster is in festival-outfits (net als Sienna Miller trouwens). Als Alexa een hooggesloten bloesje draagt, zal ze deze bijvoorbeeld combineren met een afgeknipte jeans met rafels. Verder zien we haar vaak in leren jasjes of mini skirts, geruite overhemden (eventueel om haar middel gedragen), luipaardprints en maakt ze haar look af met messy hair en een goede smokey eye.

FUN

Alexa neemt mode, en zichzelf, niet zo serieus. Ze is niet bang om een statement te maken of om een grappige twist te geven aan haar looks. Heftige prints, felle kleuren, gekke accessoires en verrassende combinaties zijn typisch Chung.

P.S. Lees hier alles over de Fashion Styling Secrets van Blake Lively!

PHOTO CREDITS SHUTTERSTOCK