Welke lengte jas past het beste bij jou?

Langere jassen werken het beste op langere mensen en kortere op kortere mensen. Logisch. Maar regels zijn er om te gebroken te worden en ten slotte, als wij het heel koud krijgen maakt het ons echt even niet uit.

Het is weer de hoogste tijd om nieuwe winterjassen in te slaan. De vraag is: willen we een korte sportieve jas of juist een lange trenchcoat? Om het allemaal even wat makkelijker te maken, leggen wij je uit welke lengte jas het beste bij jouw eigen lengte past.

1. Kleine vrouwen
Een korte jas is perfect voor de kleinere vrouwen onder ons. Deze valt net tot de heup, hierdoor lijken je benen langser en komt de focus op je benen te liggen. Een hele lange jas is niet een heel goed idee. Dan zie je te veel jas. Extra tip: een jas in een effen kleur doet veel goeds voor je lengte.

 

[show_shopthepost_widget id=”2102111″]

2. Onder de 1.70 meter
De medium-lange jas eindigt op het punt waar je vingers komen als je ze langs je benen legt. Deze lengte is perfect voor vrouwen onder de 1.70 meter. Het geeft je iets meer stof, maar laat je er niet in verstikken. Een jas met een verhoogde taille geeft je ook wat extra lengte mee.

 

[show_shopthepost_widget id=”2102115″]

3. Boven de 1.70 meter
De jas die iets boven de knie uitkomt of net op de knie valt, is een goede match voor vrouwen boven de 1.70 meter. Je hebt geluk, want jou staat bijna alles. Toch doet een lange jas net even iets extra’s voor je figuur. Bij deze lengte kun je ook lekker veel experimenteren met kleur en printjes. Lucky you!

 

[show_shopthepost_widget id=”2102116″]

4. Lange vrouwen
Een 7/8 lange jas is een lastig model. Deze lengte pas het beste bij lange vrouwen. Let hierbij wel op dat de jas mooi getailleerd is. Met een censuur of mooi gevormd. Als je lang bent en kiest voor een lange jas is het leuk om voor eentje met een grote kraag te kiezen. Deze geeft de hele look wat meer ”body”.

 

[show_shopthepost_widget id=”2102135″]

READ NEXT
Door deze winterjassen lijk je slanker
Zo kom je de regen door, de leukste paraplu’s en regenjassen!
Onze favoriete winterjassen

 

PHOTO CREDITS: fashionclue