Het wordt weer kouder en dat betekent dat we weer op zoek moeten gaan naar de perfecte winterjas! Als je er eentje kiest met een dikke stof blijf je lekker warm wanneer je op de trein staat te wachten of wanneer je lekker een stuk gaat wandelen met de hond. Nadeel is alleen wel dat je soms gelijk een associatie krijgt met een Michelin poppetje en je een paar kilo zwaarder lijkt. Gelukkig zijn er ook winterjassen die ervoor zorgen dat je slanker lijkt. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Zwart
Donkere kleuren zoals zwart zijn altijd fijn vinden wij. Het is een tijdloze kleur, maar laat je ook slanker lijken. Niemand zal zien dat je gisteravond te zwaar getafeld hebt. Sowieso is het goed om te kiezen voor één effen kleur. Door drukke printjes lijk je namelijk snel al een paar kilo zwaarder.

Getailleerd
Dit is eigenlijk hartstikke logisch. Door een getailleerde jas te kopen, zorg je ervoor dat je taille het slankst lijkt. Koop dus geen jas die oversized is. Dit lijkt misschien een handige oplossing om je buik te verhullen, maar dit is juist niet zo. Hoe groter de jas, des te meer stof er is gebruikt waardoor je juist steviger lijkt. Heb je toch een grote jas? Kies dan voor een stoere riem om een taille te creëren.

Verticale details
Ga voor details die in verticaal lopen. Ritsen en naden die horizontaal lopen, maken je namelijk breder. Verticaal heeft dus echt een streepje voor op horizontaal.

Lengte
Lengte creëren zorgt ervoor dat je gelijk een paar kilo lichter lijkt. Dit heeft ook allemaal te maken met verticale lijnen. Kies dus eerder voor een langere jas, dan een korte jas. Vaak word je toch een beetje een propje als je een korte jas aan hebt. Dit geldt voornamelijk als je niet zo heel lang bent.

Photo credits: audreylombard

 

(Visited 2,247 times, 1 visits today)