What to do tijdens 48 uur in Antwerpen

Wil jij er in de meivakantie even tussenuit, maar niet naar een ver land? Dan ga je naar Antwerpen! Wij geven je tips om te doen en leuke hotspots om te bezoeken én dat in 48 uur tijd. Laat die vakantie maar komen, wij zijn klaar voor Antwerpen.

Hotels
Voor een hotel op steenworp afstand van bars en restaurants, kun je terecht bij Hotel Rubens op de Grote Markt. Het hotel heeft lichte en ruime kamers met uitzicht op de stad, de tuin of het terras. In hetzelfde gebied ligt ook HotelO. Een hotel met een trendy inrichting, designermeubels en open badkamers (wel op de hotelkamer zelf natuurlijk ;-]). Hoef je eigenlijk geen designermeubels, maar wil je juist een sportschool bij je hotel? Dat kan ook. Je kunt dan overnachten bij het Park Inn by Radisson. Naast een sportschool hebben ze ook een eigen bar en restaurant, dus je kunt er voor (bijna) alles terecht. Ze missen alleen nog een eigen winkelcentrum… 

Hapjes & drankjes
Wil je een ontbijtje buiten de deur nemen? Dan kun je terecht bij Kloonies. Zij hebben heerlijke yoghurts met granola en fruit, maar ook gewoon broodjes en croissantjes. Ga je daarna shoppen en ben je fan van Urban Outfitters of Forever 21? Dan hebben wij heel fijn nieuws. Want naast deze 2 fijne shops zit het koffietentje Coffeelabs. Je kunt daar genieten van een heerlijke lunch op hun rooftop garden. Een beetje relaxen in het zonnetje als break van het shoppen klinkt helemaal niet verkeerd, toch? Als je na de break nog verder hebt geshopt, kun je uitgeteld neerploffen bij Le John. Een Frans-Italiaans restaurant in een oud schoolgebouw. Je kunt hier heerlijk eten en daarna een bezoekje brengen aan de cocktailbar.

Shoppen
Dit kun je in Antwerpen gelukkig heel goed. De winkelzones waar je geweest wilt zijn, zijn: de Meir, de Modewijk en de Wilde Zee. Dit zijn de bekendste winkelstraten, maar er zijn ook nog grote winkelcentra. Zo zit vlakbij de Meir de Grand Bazar. Een winkelcentrum met ongeveer 50 winkels. Genoeg om te shoppen dus. Winkelcentrum de Stadsfeestzaal is alleen voor de uitstraling al de moeite waard om naartoe te gaan. In dit winkelcentrum is er namelijk kunst genoeg: op de muren, het plafond, noem maar op. Daarnaast heeft het ook nog 40 winkels. Dus als je klaar bent met het bekijken van de kunst, kun je ook nog heerlijk shoppen.

Uitgaan
Het uitgaansleven van Antwerpen is hip and happening. Antwerpen heeft gezellige, leuke (bruine) kroegen maar ook grote clubs waar iedereen terecht kan voor een feestje. Een van die grote clubs is de Petrolclub. Hun agenda staat vol met happy vibes avonden, techno en reggae. Je kunt er dus voor alles terecht en je hebt er gegarandeerd een gezellige avond. Maar voor een gezellige avond kun je ook naar Publik. Ook hier kom je verschillende muzieksoorten tegen: hiphop, R&B maar ook een avondje 90’s. Wil je liever een gezellig avondje onder het genot van cocktails? Dan kun je terecht bij Cocktails At Nine. Een moderne, luxe bar waar het barteam wereldberoemde cocktails maakt, maar ook eigen creaties en seizoensgebonden cocktails.

Kun je nu nóg niet genoeg krijgen van het achterhalen van dé hotspots-to-be-at? Bekijk dan in dit filmpje wat Manon haar favourite places van Antwerpen zijn.

READ NEXT:
48 uur in Berlijn: dit zijn de hotspots
How to do in 48 hours: Londen!
What to do: 48 uur in Kopenhagen

Source: Instagram