Weekendje weg? Hier wil je DIT jaar nog naartoe

Het is alweer december en dat betekent dat de leuke, maar chaotische feestdagen er weer aankomen. Ook worden de laatste dingen op je werk afgerond en dat zijn vaak nog een paar drukke weken. Wat je kan doen om even te ontsnappen aan de chaotische werkelijkheid? Een weekendje weg natuurlijk. Wij hebben de leukste steden voor je uitgezocht.

1. Parijs

Het is nooit het verkeerde moment om naar Parijs te gaan. Of je nu in rond Kerst gaat, in januari of in de zomer, het is ALTIJD een goed idee. De stad is sowieso al mooi, maar rond de feestdagen is de sfeer al helemaal magisch. Voor de fashion lovers onder ons is het een stad waar je een keer in je leven geweest moet zijn, want shoppen kan je er zeker. Ook kan je veel culturele plekken bezoeken en is er aan lekkere restaurants geen gebrek.

2. Antwerpen

Antwerpen is een bekende stad voor Nederlanders om te bezoeken. Je bent er zo, maar hebt toch het gevoel dat je echt even weg bent. De stad heeft veel bezienswaardigheden, zoals theaters, bruine kroegen, HEEL VEEL winkels, (kerst) markten en musea. Het is leuk voor alle leeftijden, want je kan er een rustig avondje uiteten en een theatervoorstelling bezoeken, maar voor de party animals onder ons kan je ook heel leuk stappen.

3. Maastricht

Heb je geen zin om ver te reizen? In ons eigen land is er ook genoeg te beleven. Voor de mensen uit het noorden en midden van het land voelt Maastricht sowieso al een beetje als buitenland, want het ligt helemaal in het onderste puntje van Nederland. Maastricht is een prachtige historische stad. Op culinair gebied is de stad ook zeker om op te eten. Caféetjes, terrassen op de mooiste pleinen, restaurants van haute cuisine tot Maastrichtse kost. Enne, niet geheel onbelangrijk… Shop till you drop, doe je in hippe winkels, warenhuizen en de mooiste boetiekjes.  Nog niet naar Maastricht geweest? Maak dan snel een weekendje vrij om er heen te gaan.

4. Londen

Je kan tegenwoordig al binnen 4 uur in Londen zijn! Niet meer het gedoe met een boot of vliegtuig, maar je kan gewoon met de trein gaan. Londen is een van onze favoriete steden van Europa. En met name om het grote shop aanbod. Oxford Street en Regent Street kennen we allemaal. Daar zijn precies dezelfde winkels als in Nederland (op een paar na natuurlijk), dus waarom kiezen we niet voor de rustigere straten? Ga lekker vintage shoppen bij Camden Passage of check wat galleries en kunstwinkels op Redchurch Street. En op Golborne Road kan je de beste designer vintage items shoppen. Een aanrader dus.

Wil je na een dagje shoppen in stijl uiteten? Het restaurant Spring is echt een must als je naar Londen gaat. Je betaalt hier wat meer, maar dan heb je ook wat. Wij worden al blij van de marmeren bekleding. Chiltern Firehouse is er nog zo eentje. Grote kans dat je nog wat celebs spot ook.

5. Milaan

Shoppen, shoppen en nog eens shoppen. Moeten we je nog overhalen of zit je al in het vliegtuig? Naast shoppen kan je natuurlijk heerlijk eten in Milaan, en 0h ja. Shoppen! Wil je ook nog wat cultuur snuiven? Kom dan een paar uur voordat er een voorstelling speelt naar het Teatro alla Scala zodat je een kaartje kan halen met fikse korting. En wederom, een ervaring om nooit te vergeten!

READ NEXT
Dit zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen in Europa
Weg uit de kou: De leukste stedentrips om nu nog snel mee te pakken
De kleinere steden die net zo leuk zijn als de grote steden