Zelf je ringmaat opmeten: zo doe je dat in een minuut

Je hebt een prachtige ring gezien waar je al heel lang naar op zoek was, maar je hebt geen idee wat je ringmaat precies is. Misschien heb je ooit een ring gekocht bij een juwelier, maar daar weet je de maat dus ook echt niet meer van. Je MOET deze ring toch hebben, want deze is gewoon perfect.. Hoe ga je dit aanpakken? Nou, je hoeft niet helemaal langs de juwelier te gaan, je kan je ringmaat ook gewoon zelf opmeten. Zelfs als je geen andere ring(en) in je bezit hebt. Zo doe je dat.

Zelf je ringmaat opmeten als je geen andere ringen hebt

Je kan met speciale ringmaattools gemakkelijk de omtrek van je vinger meten. Een ringmaatmeter kan je op verschillende sieradenwebsites vinden. Op Lucardi.nl staat bijvoorbeeld een hele fijne. Je kan deze ringmaatmeter gewoon printen en om je vinger vouwen. Je maakt een insnede bij het pijltje op de meter. Hierna vouw je hem om je vinger en zorg je dat het papier niet te strak zit. Het streepje dat bij de insnede zit, geeft jouw ringmaat aan! Easy peasy. Heb je geen printer? Wind dan een dun touwtje, lintje of papiertje soepel om je vinger. Zet een streepje op de plek waar het touwtje, lintje of papiertje bij elkaar komt. Leg ‘m vervolgens neer en tel het aantal millimeters tot het streepje. Daarna kan je met een omrekentabel je ringmaat vinden. Deze tabellen vind je overal op het internet. Een makkie dus.

Je hebt al een passende ring

Leg je ring op tafel en pak er een liniaal bij. Je kan nu gewoon de doorsnede van de binnenkant van de ring meten door het liniaal er bovenop te leggen. Zorg dat je de rand van de ring niet meeneemt. Het aantal milimeters dat je meet, staat gelijk aan de ringmaat. Gebruik hierbij ook een omrekentabel. Als je jouw ring altijd aan je ringvinger draagt, en je jouw nieuwe ring aan een andere vinger wil dragen, kan je beter de eerst beschreven manier (hierboven) van meten gebruiken. Want de ringmaat van iedere vinger kan natuurlijk verschillen. Bij een hele dikke ring, kan je ook beter een halve maat groter nemen. And when in doubt: neem altijd de grotere maat. Liever iets te groot dan te klein. Vanaf nu kan je altijd de meest mooie ringen op het internet shoppen. Woehoe!

Ben je nog op zoek naar nieuwe oorringen?
Dit zijn de mooiste oorringen van het moment

Wil je meerdere ringen dragen?
Zo draag je meerdere ringen op de knapste manier

Statement oorbellen shoppen?
De mooiste statement oorbellen die je look een update geven

PHOTO CREDITS: JANE KOENIG