Hier moet je op letten bij het kopen van een diamanten ring

Sieraden maken je outfit en hoewel we inmiddels genoeg ringen hebben verzameld, is er maar eentje waar ons hart echt van tekeergaat: een diamanten ring. Het liefst gekregen van vriendlief, maar ook prima om gewoon voor jezelf te shoppen (want als je op hem moet gaan wachten..).

Shoppen voor een diamanten ring is natuurlijk niet niks. Daar moet je wel even over nadenken en even voor sparen. Als je dan een keuze gaat maken, let dan altijd op de vier C’s. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Color

Kies als eerste de vorm diamant die je leuk vindt, ga je voor een ovaaltje, een peervorm, een vierkantje of een rondje? Als je dit hebt besloten ga je kritisch kijken. Bij deze C, de kleur, kijk je naar de gelige tonen die te zien zijn in de diamant. Hoe beter de gelige tonen in balans zijn met de tweede C, clarity, hoe mooier de ring wordt gevonden door de kenners. Maarja, het is ook een beetje een kwestie van smaak. In ieder geval zijn die gelige tonen iets om in je achterhoofd te houden als je een keuze maakt, het kan veel verschil maken.

2. Clarity

Ook de zuiverheid bepaalt de waarde en de uitstraling van de diamant die je gaat aanschaffen. Als de diamant zuiver is, heeft het een hogere waarde. Het gaat bij deze C om de structuur van het kristal, en over de oneffenheden en imperfecties en de helderheid. Onzuiverheden en imperfecties in diamanten zien er meestal uit als kleine zwarte puntjes. Deze kun je alleen met een loep bekijken. Maar kleine imperfecties op een diamant zijn heel normaal. Het is en blijft natuurlijk een steen uit de natuur. 

3. Carat

Dit is het gewicht van de diamant. Je kunt de diamant simpelweg op een weegschaal leggen en je hebt het gewicht in het aantal karaat. Sommige vormen diamanten kunnen er groter uitzien als andere, maar wegen in karaat evenveel. Hoe meer de diamant weegt, hoe duurder hij is.

4. Cut

Let er ten slotte op hoe de diamant geslepen is. Het gaat hierbij om de hoeken en proporties van de diamant. Deze C is de belangrijkste van de 4. Wanneer een diamant goed geslepen is, ziet hij er heel mooi glanzend uit en de diamant schittert erg. Is it shining bright like a diamond? Dan zit je goed. Maar wanneer de diamant er donker en dof uit ziet is hij zeker niet goed geslepen. Dat moet je niet hebben! Wij hebben wat inspiratie voor je klaarstaan, bekijk ze hieronder.

Wil je weten hoe je je sieraden schoonmaakt?
Dat doe je zo

[show_boutique_widget id=”705259″]