Zin in een weekendje weg? Dit is de ideale plek

Misschien wel de romantischste stad van ons land. Ieder keer dwalen we met een grote glimlach door de mooiste straten. Je bent er zo met de auto of trein en dus perfect voor een weekend Maastricht.

Maastricht is een prachtige historische stad. Op culinair gebied is Maastricht ook zeker om op te eten. Caféetjes, terrassen op de mooiste pleinen, restaurants van haute cuisine tot Maastrichtse kost. Enne, niet geheel onbelangrijk… Shop till you drop, doe je in hippe winkels, warenhuizen en de mooiste boetiekjes.  Nog niet naar Maastricht geweest? Wij geven je 5 reden om déze mooie stad NU te bezoeken. Let’s start!

1.Vacay

De enige stad in Nederland is die ons het gevoel geeft even in het buitenland te zijn. Maastricht is anders, bourgondisch, chique. Je waant je voor een weekend in het buitenland (gevoelsmatig dan). Let the sunshine, in dit zuidelijke puntje van ons land laat het zonnetje zich veel vaker zien. Heerlijk toch?

2. Foodies opgelet

Er zijn zóveel leuke tentjes, te veel om op te noemen! Voor typische Mestreechse gerechten als Zoervleis kun je heel goed terecht bij Café Sjiek, zelfs de New York Times is fan. Lunchen is heerlijk bij Coffeelovers, onze favoriet zit op Plein 92. Ga ook eens langs bij Café Zondag in Wyck, de prachtige wijk waar je doorheen loopt als je vanaf het station de stad in loopt, écht een van de toppers. Enne, je trip naar Maastricht is natuurlijk niet compleet zonder een punt vlaai.

3. Shoppings

Wij zijn al jaren fan van de ‘sjieke madammekes’  in Maastricht, de Mestreechse zijn casual chique. Het kan dan ook niet anders dat Maastricht barst van de leuke boetiekjes! Het PC van Maastricht vindt je in de Stokstraat, sla bij je bezoek aan deze straat zeker de zijstraten niet over hier vind je hele verrassende winkeltjes. Het Jekerkwartier moet je zeker meepakken.

4. Historie

Als je uit gegeten en – geshopt bent of even een pauze inlast, steek dan de beroemde Sint Servaasbrug over naar de historische binnenstad. De stad heeft een rijke historie, met op iedere hoek een ander karakter. Ga voor een stadswandeling of stap op de fiets en ga langs de mooiste, historische plekjes van Maastricht. Boekliefhebbers opgelet! Hier vindt je boekhandel Dominicanen. Deze boekenwinkel is door The Guardian uitgeroepen tot ‘The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven.’ Zelfs niet booklovers kunnen hier hun ogen uit kijken. Zin om weer te gaan lezen maar geen idee welke? Deze thriller boeken zijn net zo verslavend als een Netflix serie.

5. Natuur

Maak bij lekker weer sowieso even een rondje door het Stadspark, een van dé mooiste parken! Volg de kleine slingerpaadjes die je langs en over de stadsmuren naar de stadsvijver brengen, waar al vroeg in het voorjaar mensen languit in het gras liggen om van het zonnetje te genieten. Ga erbij liggen en work on that tan. 

Wij geven je 5 redenen
>Waarom jij NU een weekend weg kan gebruiken

Wil je naar een bestemming met weinig toeristen?
Dit zijn de vijf minst bezochte plekken ter wereld

Geen bloed, zweet en tranen meer!
Deze methode maakt je koffer inpakken zoveel makkelijker

PHOTO CREDITS PETER KÖVES