Zo bereid je je voor op de sale

Bij de meeste winkels is de sale begonnen en dat betekent eigenlijk maar één ding: het is weer een groot gekkenhuis in onze favoriete winkels! Het is gelukkig niet zo erg als Black Friday in de Verenigde Staten, maar wij Nederlanders kunnen er ook wat van. We willen de mooiste items voor het fijnste bedrag en daar doen we alles voor. Zie je soms even door de bomen het bos niet meer of heb je nog een aantal tips nodig? Hierbij dé gouden regels voor sale shoppen!

Warderobe check

Neem eerst een kijkje in je kast voordat je gaat shoppen. Zo zie je wat je al hebt en wat je echt nog nodig hebt. Zo voorkom je dat je weer met je derde grijze flared jeans thuiskomt en zo zijn miskopen ook plots verleden tijd. Kijk anders eerst online wat er allemaal in de winkels hangt. Hier kan je weer een lijstje van maken en meenemen tijdens je shopsessie. Als je het niet kan vinden, kan je altijd vragen of het toevallig nog ergens achter hangt.

Ken je maten

Het is natuurlijk altijd belangrijk om precies te weten wat jouw maat is. Probeer ook de UK en US maten te onthouden. Je zal net zien dat je een blouse vindt, waar alleen de Britse maten opstaan… Als je dan toch die maat weet, scheelt je dat weer een teleurstelling als blijkt dat het een Hollandse 42 is.

Shopping outfit

Echt, deze tip is van levensbelang: trek een comfortabele shopping outfit aan. Dus kleding die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken en die lekker zitten zodat je niet geïrriteerd door de stad loopt omdat die trui kriebelt… Dit is de ideale shopping look!

Vroege vogel

Probeer ’s ochtends bij openingstijd al met je slaapzakje voor de winkel te liggen. Nee, dit is echt niet nodig. Maar kom op tijd! Zo heb je namelijk de meeste keuze als je eenmaal de winkel binnen bent. Als je pas rond een uur of vier gaat, heb je grote kans dat veel al is weggegrist door andere shopfanaten.

Check alles

We houden allemaal van verzorgde winkels waar de kleding mooi in de rekken hangt. Tijdens de sale is dit toch echter vaak een droom die in deugen valt. Alles ligt op hopen op een tafel en als je niet uitkijkt, moet je over een stapel broeken stappen die op de grond liggen. Hoe vies het misschien ook lijkt, sommige pareltjes liggen hier echt tussen. Neem dus toch maar een kijkje.

Zet de roze bril af

Een knappe jurk met een mooie prijsje, daar gaat je hard sneller van kloppen. Maar inspecteer het item voordat je hem in je winkelmand gooit. Het zou zonde zijn als je thuis achterkomt dat de zoom eruit ligt. Let daarom goed op, er zijn kledingstukken die je zelf kan (laten) maken. Knoopjes kan je opnieuw aanzetten, ritsen kan je maken maar schoenen die te klein zijn, die blijven te klein.

Je compagnon is alles

Dit is not the time or place om even bij te kletsen met je oude studiegenoot die je al tijden niet meer hebt gezien. Tijdens de sale heb je iemand nodig die net zo van aanpakken weet als jij en het belang inziet van de sale. Jouw aandacht gaat honderd procent uit naar de sale en je kan op dit cruciale moment echt niet afgeleid worden.

Online shopper

Als online shopper heb je de meeste kans van slagen. Jij kan namelijk op je dooie gemak alle items eens even goed bekijken. Je kan selecteren op maat, zoeken op bepaalde items en jij kan na bestelling alles op je dooie gemakje passen. Maar dat is nog niet alles, jij als online shopper kan alles alvast opslaan onder favorieten. Als de sale eenmaal begint, weet jij allang welke items je wil sale shoppen. Zo shop je bij ASOS zonder gek te worden!

Nog meer shopping tips.
Zara shopping tips
Lazy Sunday shopping!

PHOTO CREDITS: CLARK STREET MERCANTILE