Zo blijft je haar perfect zitten tijdens slecht weer

Je kent het wel: je hebt erg je best gedaan op je coupe maar al gauw merk je dat al die moeite voor niets is geweest. Die regen en wind zorgen er binnen no-time voor dat jouw prachtig geföhnde coupe verdwenen is. Wil jij een leuke hair-do die het bij slecht weer wél volhoudt? Probeer dan een van deze eens uit.

Messy bun

Als er iets simpel is om te maken, is het wel de messy bun. Zet ‘m wel goed vast zodat ‘ie blijft zitten, hij moet de wind natuurlijk wel overleven. Een windvlaag maakt de bun waarschijnlijk nog rommeliger, wat perfect is voor deze look. Als het er maar niet té verwaaid uitziet.

Strakke hoge of lage staart

Stop al je haar in een hoge of lage ponytail en zorg ervoor dat er geen enkel plukje los hangt. De wind kan er op deze manier niet doorheen, waardoor je coupe lang in model blijft. Zorg er wel voor dat je een goed elastiekje gebruikt, want het zou zonde zijn als je hierdoor je haar beschadigd.

Messy ponytail

Hierbij geldt natuurlijk hetzelfde als de messy bun: hoe verwaaider hoe beter. Zet je staart boven op je hoofd vast met een elastiekje en laat nog een paar plukjes rond je gezicht los hangen. Trek je staart nog een beetje strakker, zodat je haar bovenop ook rommeliger wordt.

Halve up-do

De halve up-do is ook een coupe zo-gedaan. Zet twee plukjes vast met een speldje en je bent klaar. Je kunt er ook nog voor kiezen om je haar te krullen aan de onderkant, maar dat zal de wind en regen misschien niet doorstaan. Houd het daarom lekker los, een beetje wind is helemaal niet erg en geeft je misschien wel die gewilde volume-boost.

Hoed

Wil je je haar toch liever los laten hangen? Draag dan een hoed. Je haar verwaaid niet, blijft in model en je ziet er ook nog eens fashionable uit. Tip: zet je hoed aan de zijkanten vast met bobby pins zodat deze ook tijdens een windvlaag blijft zitten. En vind je loshangend-haar vervelend? Draai er dan een los-zittende vlecht in.

READ NEXT:

PHOTO CREDITS: THEFASHIONMEDLEY