Zo fix je stijl haar zonder hitte

Bij het stijlen van je haar komt meestal wel een vorm van hitte kijken. Denk aan een stijltang of een föhn. Dit is helaas niet altijd even goed voor je haar. Het beschadigd je haar namelijk meer dan je zou denken. Gelukkig zijn er ook wat tips om je haar te stijlen zonder dat je hitte gebruikt, yes!

1. Begin met een goede shampoo en eventueel conditioner

Er bestaan shampoos en conditioners die speciaal voor mensen met stijl haar zijn, inslaan! Daarna kun je een gladmakende crème gebruiken. Borstel het goed ”plat”.

2. Gebruik een absorberende handdoek 

Met zo’n handdoek wordt je haar sneller droog en gebruik je geen hitte. Met een normale handdoek kan het namelijk soms wel eventjes duren totdat al het vocht uit je haar is getrokken.

3. Wikkel je haar om je hoofd

Wikkel je haar strak om je hoofd. Zet de uiteinden vast met schuifspeldjes en laat het drogen. Borstel het daarna mooi glad en je hebt een prachtig stijl kapsel.

4. Een föhn met koude lucht

Met sommige föhns kun je met koude lucht föhnen. Dat moeten we hebben! Koude lucht in plaats van warme lucht zorgt er namelijk voor dat je haar minder snel gaat pluizen en het is natuurlijk beter voor je haar!

5. Crèmes, crèmes en nog eens crèmes 

Als je de juiste producten gebruikt kun je ook stijl haar krijgen. Met veel verzorgingsproducten wordt je haar namelijk wat zwaarder, maar dus ook stijler!

Andere haarstijlen?
Zo krijg je prachtig glanzend haar!
Hoe krijg je dat geweldige wafelhaar?
Zo krijg je haar als een french girl