Zo gebruik je concealer op de goede manier

Iedereen heeft het wel in haar tas zitten. Het wordt het meest gebruikt om wallen weg te werken (yes, we plead guilty). Maar concealer kan voor meer gebruikt worden dan alleen wallen wegwerken! Check it out:

Eerst concealer aanbrengen is een waste of money
Je gaat er vanuit dat je je concealer eerst aanbrengt & daarna je foundation, maar als je eerst foundation aanbrengt, zie je dat je veel minder product nodig hebt dan je denkt. Dat scheelt toch wel weer een beetje product per dag. Het gaat natuurlijk om niks, maar voor je gevoel doe lekker zuinig. Als je eerst je concealer aanbrengt en daarna je foundation, veeg je het ook nog eens uit. Twee redenen dus om eerst je foundation aan te brengen en daarna pas je concealer!

Did someone say pizza?
Veel ladies denken je concealer in een “boogje” onder je ogen aanbrengt, maar eigenlijk hoor je er een pizzapunt van te maken. Hoe een pizzapunt er uitziet, dat zullen wij allemaal wel weten. Let’s make a pizza! Maar waarom moet je er een pizza-punt van maken? De donkere kringen worden zo beter weggewerkt én het zorgt voor een shape-effect. Zorg er trouwens wel voor dat het puntje naar je wang wijst, anders lukt het nog niet!

Shiny eyes all day
Heb jij aan het einde van de dag ook wel eens dat je oogschaduw half weggeveegd is? Vanaf vandaag niet meer! Breng een klein beetje concealer aan op je ooglid en doe er daarna een beetje oogschaduw overheen. Je zult aan het einde van de dag zien dat jouw eyes nog steeds shinen zoals minuut één. Woo-hoo!

Puistjes? Geen last meer van!
Wanneer je last hebt van puistjes en je foundation aanbrengt, zul je vast wel gemerkt hebben dat je puistjes nog best wel zichtbaar zijn. Maak met een groene concealer een stipje op je puistje en laat die heel even intrekken. Breng vervolgens een huidkleurige concealer aan (eentje die bij jouw huidskleur past) en blend deze door elkaar. Weg is je puistje!

Eye-catcher lips
Wil jij dat jouw lippenstift het meeste opvalt bij jouw look? Breng dan een randje concealer aan rondom je lippen. Blend dit een klein beetje en je zult zien dat lippen eruit springen in jouw look. Leuk weetje: zo zorg je er ook voor dat je lippenstift niet uitlekt!

Gezegend zijn met volle lippen, maar dan niet van de natuur
Heb jij dunne lippen of vind jij dat je dunne lippen hebt? Smeer dan een beetje concealer in het midden van je lippen. Smeer dit met je vingers uit & smeer er een lichte lippenstift overheen. Wie zei er ook al weer dat jij dunne lippen had?

READ NEXT:
Dé foundation hack voor long lasting make-up!