Zo haal je je rode nagellak makkelijk van je nagels af

Rood is een van de meest populaire kleuren voor het lakken van onze nagels. En ook voor ons is het een favoriet kleurtje: opvallend, stoer én vrouwelijk. Maar helaas zitten er ook nadelen aan. Want mooi gelakte nagels vinden wij te gek, tot het moment dat je je nagellak eraf moet halen. Want dat is zo makkelijk nog niet.. Komt dagenlang rondlopen met rode randjes, roze nagels of vlekken op je handen jou bekend voor? Met dit stappenplan is dat verleden tijd!

Stap 1

Breng voldoende (ja, wees niet te zuinig) nagellakremover aan op een watje. Leg het watje op je nagel, duw hem aan met je vinger en laat het ongeveer 20 seconden intrekken. Op deze manier weekt de nagellak los en verwijder je het heel gemakkelijk.

Stap 2

Na 20 seconden kun je het watje van je nagels halen, maar het is belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Beweeg het watje in één keer van de onderkant van je nagel naar je vingertop. Veeg het watje (met de rode nagellak erop!) vooral niet heen en weer, want dan krijg je juist die vlekken op je vingers.

Stap 3

Het grootste gedeelte van je nagellak is al van je nagels af, maar vaak blijft er nog wat zitten bij de randen. Pak een schoon watje om deze laatste restjes te verwijderen, zodat je geen vlekken maakt. Als je niet goed tussen de rand komt, kun je ook een wattenstaafje gebruiken. Daarmee gaat het vast lukken!

Stap 4

Heb je nu nog steeds een beetje een rood/roze gloed over je nagels of vingers? Ook daar is een oplossing voor: tandpasta! Tandpasta heeft een blekende werking, waardoor de rode gloed verdwijnt. Gebruik hiervoor een tandenborstel of een ander borsteltje en was je handen daarna natuurlijk goed. Verzorg je handen en nagels ook met een voedende crème.

Voor de volgende keer: Heb je geen base coat gebruikt? Doe dit de volgende keer wel! Je nagellak blijft dan niet alleen langer zitten, je haalt het er ook weer makkelijker af. Pas ook op de randen en je nagelriemen als je je nagellak aanbrengt. Want zoals je weet, is het verwijderen van je nagellak hier het lastigst.

Voordat je weer gaat lakken, lees even dit:
Zo krijg je NOOIT meer nagellak op je nagelriemen

Zelf nagellakremover maken? Zo doe je dat:
> How to: zelf nagellakremover maken

Deze voedingsstoffen hebben je nagels nodig:
> Door dit te eten krijg je sterkere nagels

Zo blijven je gelakte nagels langer mooi:
> Zo blijft je nagellak twee keer zo lang zitten