Zo hoef je je minder vaak te scheren en blijf je langer glad

Scheren, we hebben er allemaal een hekel aan. We stellen die extra douche tijd iedere keer weer uit, en als we er wél voor kiezen om ons te scheren (laat je trouwens door niemand vertellen dat je het MOET doen) dan zoek je waarschijnlijk naar manieren waardoor om de volgende keer zo lang mogelijk uit te stellen. Mocht het nou net zo zijn dat wij die manieren voor je hebben. Score!

Exfolieer voordat je gaat scheren

De eerste en gelijk de belangrijkste stap is om ervoor te zorgen dat je jezelf volledig ge-exfolieert hebt voordat je je gaat scheren. Alle droge plekjes en schilfers moeten weg zijn, anders kun je je scheermesje niet in één beweging over het oppervlak halen, en dat doet pijn. Auch!

Gebruik een scherp scheermes

Als je ervoor zorgt dat je met een goed en scherp scheermesje scheert dan kan dit je een dag of twee extra geven voordat je weer aan de beurt bent. Gooi je wegwerpmesjes na één keer gebruiken weg en zorg ervoor dat je je andere mesjes droog opbergt na gebruik.

Zorg dat je huid ten alle tijden gehydrateerd is

Als je je huid goed verzorgd en hydrateert dan kan dit ervoor zorgen dat je huid langer zacht en glad aanvoelt waardoor je het weer minder hoeft te scheren. Slim toch? 😉

Gebruik een scheermes met meerdere mesjes

Ruil je scheermes in voor een ander exemplaar dat meer mesjes bevat. Dit haalt meer haartjes weg en scheert ze dichter bij de wortel af waardoor het langer duurt voordat ze terug groeien.

Ga tegen de haarrichting in

Voor een gevoelige huid is dit misschien niet zo’n goed idee, maar als jouw huid tegen een stootje kan dan kun je (voorzichtig) tegen de haarrichting in scheren. Dit zorgt er ook voor dat de haartjes dichter bij de wortel worden afgeschoren. Pas wel op voor ingegroeide haren.

Gebruik een shimmering lotion

Licht reflecteert en de kleine reflecterende deeltjes of glitters uit zo’n lotion zorgen dat de aandacht van de huid wordt afgeleid waardoor kleine haartjes minder opvallen. Een beetje cheaten mag best.

Dit doe je tegen ingegroeide haartjes en donkere plekken!
Zo krijg je de perfecte oksels voor de zomer

Show some legs!
> Dit is het beste moment om je benen te scheren

Dit denkt iedereen wel eens.
> 10 gedachtes bij het scheren van je benen