De perfecte scrub voor jouw huidtype

Soms heb je van die avonden doordeweeks waarop je zo’n zin hebt om je eigen home spa te maken. Maskertjes, komkommers, hapjes en drankjes. Heerlijk! Bij zo’n home spa hoort natuurlijk ook een fijne gezichtsscrub. Je hebt een droge huid toch? Nou, dan kies je natuurlijk voor een scrub voor de droge huid. Voordat je een scrub koopt, is het verstandig om je te laten adviseren door een medewerkster van de drogisterij. Zo voorkom je dat je een scrub koopt die niet bij jouw huidtype past. Na je te laten adviseren over welke huidtype je hebt, kun je aan de hand van ons lijstje de perfecte scrub voor jouw huidtype kopen:

Normale huid

Heb je een normale huid? Hooray! Jouw huid is het fijnste om te hebben, maar toch moet je het bijhouden met scrubben. Het verbetert je huid, houdt het jong en smooth. Je hebt een scrub nodig met fijne korrels. Zo voorkom je krassen.

Gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt, zul je vast gemerkt hebben dat je huid snel rood wordt. Je kunt in dat geval kiezen voor een zanderige scrub, maar ook voor mousseline doekjes. Deze verwijderen crèmes en reinigen je poriën. Op dagen dat je poriën je het gevoel geven echt een goede scrub nodig te hebben, “druk” dan wat harder met de doekjes.

Droge huid

Sommige vrouwen denken dat scrubben op een droge huid een nóg drogere huid creëert. Dit is niet waar. Regelmatig scrubben zal een moisturizer en hydraterende maskers effectiever laten werken. Het scrubben zelf zorgt ook voor bloed dat stroomt naar de niet-gehydrateerde cellen. Zo kunnen die cellen beter functioneren. Zorg dus voor een korrelige scrub met een moisturizer als basis.

Vette huid

Heb je een vettige T-zone en droge wangen en kun je maar geen goede scrub vinden? Kijk dan nog eens goed bij de drogisterij. Ga op zoek naar producten die én fruitenzymen én exfoliant gebruiken. Smeer het op je gezicht en laat het een tijdje zitten. Het zorgt er namelijk voor dat de proteïnen, die de dode huidcellen bij elkaar houden, afbreken. Uiteindelijk zul je een matte T-zone krijgen.

Droge huid met acne

Een droge huid met acne kan als een “tricky situation” aanvoelen. Want welke scrub vermindert de droge huid én je acne tegelijkertijd? Deskundigen zeggen dat je je scrub beter kunt vervangen voor exfoliërende producten. In deze producten zit een bepaalde soort “zuur”. Je huid wordt droog omdat dode huidcellen zich opstapelen op je huid. Door de exfoliant worden die dode huidcellen verwijdert en krijg je een frisse, egale huid. Ook voorkomt het verstoppingen in de talgklieren, dus vermindert het puistjes.

Vette huid met acne

Je instinct zegt dat je goed moet scrubben om de vette huid te verminderen. Maar je moet nu juist tegen je instinct ingaan en kiezen voor een zuur die de poriën van binnenuit aanpakt. Kies dus weer voor exfoliërende producten. Deze zorgen niet alleen voor betere buitenkant van de huid, maar ook diep van binnen.

READ NEXT:
Everything you need to know about lip scrub

Source: Instagram