Zo hoef je ’s nachts niet meer je bed uit om te plassen

Je kent het wel, je ligt net zo heerlijk te slapen en dan word je wakker omdat je moet plassen, super vervelend. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Gelukkig hebben wij dé tips voor je. Dankzij deze tips hoef jij straks nooit je bed meer uit om te plassen. 

Tip 1: Geen alcohol en cafeïne 
Hoe vervelend dit voor sommigen van ons ook klinkt, dit is vaak toch echt de oorzaak. Alcohol en cafeïne zorgen er namelijk voor dat je blaas over actief wordt. Laat dit voortaan dus maar beter staan, dan hoef je ’s nachts ook niet vaak je bed uit om te plassen.

Tip 2: Drinken in de avond
Drink gedurende dag voldoende, maar houd dit ’s avonds tot een minimum. Zorgt dat je het meeste vocht vóór 6 uur binnen hebt. Dan hoef je ’s avonds minder te drinken en hoef je ’s nachts dus niet naar de wc.

Tip 3: Bekkenbodem spieren
Train gedurende dag je bekkenbodem spieren. Zo zorg je ervoor dat je de plas beter kunt ophouden.

Tip 4: Dokter
Blijft het probleem zich voortdurend voordoen? Neem dan contact op met je huisarts. Want het kan zijn dat er iets niet helemaal goed is met je blaas.

Tip 5: Blaas trainen
Net als de bekkenbodem spieren, kun je de blaas ook trainen. Je kunt voor instructies naar de huisarts gaan, deze geeft je er ook nog bijbehorende medicijnen bij.

READ NEXT:
Dit moet je nooit doen na het drinken van wijn
Wordt dit de vervanger van witte wijn?
10 dingen die wij allemaal denken in de kappersstoel

Source: Imgfave