Zo kan je uitvinden wie er op je Netflix zit

De herfst komt er weer aan en dat betekent dat we weer bijna lekker veel tijd onder een dekentje op de bank gaan doorbrengen. Met daarbij natuurlijk een flinke dosis Netflix.

En dan.. Krijg je een melding. Je account wordt namelijk door te veel mensen gebruikt. Say what!? Aan wie heb je je wachtwoord ook alweer allemaal gegeven? Niks vervelender natuurlijk, want jij wil natuurlijk gewoon het nieuwste seizoen van Peaky Blinders zien. Want Thomas Shelby.

Gelukkig is er een manier om te weten te komen wie de ‘lurker’ op je Netflix account is. Of het nou je ex of je huisgenoot van drie jaar geleden is. Hoe je dat doet: je logt in op je account, gaat naar account, klikt op activiteit et voila. Hier kan je zien wat er gekeken is op je Netflix en waar. Als het IP-adres dat erbij staat niet van jou is, weet je dat er een lurker is. En als je ziet dat die lurker bijvoorbeeld in Noord-Brabant zit, kan je meestal wel plaatsen wie het is. Zie je dat er meerdere mensen zijn die niks op je account te zoeken hebben? Log dan alle accounts uit (dit kan ook bij je accountinstellingen) en verander je wachtwoord.

Meer lezen?
Deze films en series komen deze maand op Netflix

PHOTO CREDITS: NETFLIX MEDIA CENTER